Κατ’ επίφαση «Ενότητα Πολιτών»;

Η "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα - Κοινωνία Πολιτών" Η "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα - Κοινωνία Πολιτών"

Ο Φίλιππος Τσουμάνης υποστηρίζει πως ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε τα τελευταία 24ωρα περί δήθεν σύρραξης στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, προκλήθηκε από offtherecordδηλώσεις του, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν αντιδεοντολογικά, κατά τη διάρκεια μιας άσχετης με το θέμα των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ συνέντευξης.

Αυτό τουλάχιστον είπε, στη διάρκεια δηλώσεών του στον HXOfmτο πρωί της Τετάρτης.

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» έδειξε περισσό ενδιαφέρον για το εν λόγω θέμα, και διέγνωσε «λαβράκι» στις δηλώσεις του ούτως ή άλλως, πληθωρικού Τσουμάνη, ο οποίος ενίοτε, λέει και μια κουβέντα παραπάνω.

Δόθηκε συνέχεια μάλιστα και σήμερα, μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την ΑΔΠ του Νίκου Γκόντα.

Στην ουσία του όπως προβλήθηκε, το θέμα έχει ως εξής: ο Τσουμάνης διαφωνεί με τον Θ. Μανταλόβα, γιατί ο δεύτερος σχεδιάζει την αξιοποίηση του παλιού Ασύλου ανιάτων ερήμην του Τσουμάνη. Αν το λέει ακριβώς έτσι –που δεν το λέει – ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, πιάνεται αδιάβαστος, γιατί τα θέματα αυτά έχουν εξαντληθεί είτε στην εκπόνηση του ΣΒΑΑ είτε στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας.

Από την άλλη, και στο παλιό Άσυλο να γίνονταν ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, πάλι δεν θα επρόκειτο για αντικρουόμενες δράσεις, αφού τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ είναι… από χθες απαραίτητα στην πόλη και δε μπορεί οι ανάγκες των εκατοντάδων οικογενειών με ΑΜΕΑ να περιμένουν την ολοκλήρωση της αξιοποίησης του παλιού Ασύλου. Κι αυτό θα έρθει στην ώρα του και θα προσθέσει στις υπηρεσίες της πόλης.

Επομένως, γεννήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος, όταν μάλιστα υπάρχει πληθώρα αφορμών για να ασκήσει κανείς κριτική στη δημοτική αρχή και να μιλήσει και για «Βαβέλ» και για ασυντόνιστη χορωδία και για… ατάλαντο μαέστρο…

Υπάρχει για παράδειγμα, μεγαλύτερη πολιτική ήττα για τη δημοτική αρχή, από την καταψήφιση του προστίμου στις εταιρείες εμφιάλωσης νερού, από το δημοτικό συμβούλιο;

Το θέμα όμως αυτό κάνει… τζιζ και για τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας – όχι όλους ασφαλώς – και για τα ΜΜΕ…