Ο άγνωστος κ. Καμίνης… (βίντεο)

Την διακριτή φωνή που έρχεται να αρθρώσει πολιτικό λόγο χωρίς πατριωτικούς συναισθηματισμούς για τον Αντρέα Παπανδρέου για παράδειγμα, άκουσαν όσοι αρκετοί βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Du Lac, στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του υποψήφιου προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Ο Καμίνης δεν συνεγείρει τα πλήθη με τον γνωστό δημαγωγικό λόγο των επαγγελματιών της πολιτικής αλλά είναι ο άνθρωπος που ως πρώην Συνήγορος του Πολίτη και ακαδημαϊκός μπορεί να μιλήσει με άνεση για την ανάγκη άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα που μαστίζεται από την κρίση. Δείγματα γραφής έχει να δείξει στο Δήμο Αθηναίων, επτά χρόνια τώρα. Δε δίστασε να στιγματίσει την απουσία τριών υποψήφιων προέδρων και αντιπάλων του, από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου – Γεννηματά, Μανιάτης και Κωνσταντινόπουλος – και να εκφραστεί ο ίδιος υπέρ του νομοσχεδίου, στη συνέντευξή του στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση - https://youtu.be/-Vp3fkKknkM.

Ο Καμίνης δεν καμώνεται τον σοσιαλιστή αλλά επιδιώκει να εκφράσει τη λογική και το αυτονόητο που είναι ζητούμενα στη χώρα. Τις αναφορές στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά του κόμματος στη χώρα, δεν τις παραλείπει, όπως επίσης, δεν παραλείπει να μνημονεύσει ρητά τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, στον οποίο αναγνωρίζει πως επί ημερών του, η παράταξη «έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».

Ο Καμίνης δεν παριστάνει τον παντογνώστη ηγέτη που ήρθε για να σώσει τη χώρα. «Μαθαίνω» λέει στη συνέντευξή του στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, «τα προβλήματα της περιφέρειας της χώρας. Δεν τα ξέρω. Δήμαρχος Αθηναίων είμαι…»…

Κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, στην πολιτική εκδήλωση των Ιωαννίνων, υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του είναι συνειδητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μην έχετε καμιά αμφιβολία, πως όποια και εάν είναι η έκβαση της εκλογής, εγώ θα είμαι και αύριο. Δεν παίρνω στην ζωή μου βεβιασμένες αποφάσεις. Άργησα να μπω στην λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά από την στιγμή που έκανα το βήμα θα παραμείνω. Εγώ ήρθα για να μείνω…».

Στο ερώτημα γιατί διαλέγει να ’ναι και Δήμαρχος και πρόεδρος, λέει πως μπορεί να τα κάνει και τα δύο, έχει μάθει να δουλεύει…

Παράλληλα τόνισε στην ομιλία του, ότι στόχος είναι «η μεγάλη παράταξη και όχι το συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων» και γι’ αυτό η προσπάθεια είναι να ενωθούν όλα τα ρεύματα που κινούνται στο εσωτερικό της. Αυτό μπορεί να προσφέρει ο ίδιος στο νέο φορέα και να επαναλάβει για τη χώρα, ό,τι κατάφερε στο Δήμο της πρωτεύουσας, δύο φορές.

Στο εκβιαστικό δίλημμα «με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ» δεν βιάζεται να απαντήσει. «Να γίνουν οι εκλογές και βλέπουμε…» λέει.

Αν τέλος, βελτιώσει το επιτελείο του Δημάρχου Αθηναίων κάποια επικοινωνιακά ελαττώματα, είμαι βέβαιος πως σε περιοχές όπως τα Γιάννενα, μπορεί να είναι μεταξύ των δύο πρώτων, την πρώτη Κυριακή. Γιατί δε γίνεται να σε στηρίζουν δύο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ – Δ. Τσόλκας και Μ. Παπαγεωργίου – ένας πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ – Ντ. Σιάκαρης – ένας υποψήφιος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ – Φ. Τσουμάνης – η μισή σχεδόν δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών και ο καθηγητής ιατρικής Μωυσής Ελισάφ και να μην επιτρέπεις να γίνει μια συνέντευξη τύπου για την ανακοινοποίηση της εκδήλωσης, επειδή λένε οι συνεργάτες σου πως «μόνο η Αθήνα μιλάει…». Όχι, αυτό είναι λάθος.

Μπορεί να μιλήσουν και οι άνθρωποι που σε στηρίζουν για να το μάθουν οι Γιαννιώτες και να επιλέξουν αναλόγως. Απλά το επιτελείο του Καμίνη, δεν εμπιστεύεται όσους δεν ξέρει καλά… ακόμη…