Ανεβασμένοι τόνοι στο Περ. Συμβούλιο με αφορμή τον απολογισμό

Σε πολιτικό επίπεδο, η αντιπαράθεση μεταξύ Περιφερειακής αρχής και αντιπολίτευσης δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο ούτε στα όσα καταλογίζει στην πλειοψηφία η αντιπολίτευση τρεισήμισι χρόνια τώρα, ούτε στα όσα διατείνεται η περιφερειακή αρχή ότι έχει καταφέρει με το έργο της.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης εστίασαν στο μοντέλο της περιφερειαρχοκεντρικής διοίκησης, της παραγωγής έργου χωρίς πυξίδα και της πελατειακής αντίληψης στις σχέσεις Περιφέρειας Ηπείρου και πολιτών. Καλύτερη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπασιούκας.

Ο Γιώργος Ζάψας προέβλεψε πως τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται η λογική διοίκησης της Περιφερειακής αρχής, ενώ για αντικομμουνισμό κατηγόρησε την πλειοψηφία ο Κώστας Κωτσαντής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

O επικεφαλής της "Συμμαχίας Ηπειρωτών" έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να προεκλογικοποιήσει την χθεσινή αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο και αναρωτήθηκε κάποια στιγμή: "Ποιος πολεμάει τον Καχριμάνη και την Περιφερειακή αρχή, όπως υποστηρίζουν τα φιλικά προς τη διοίκηση μέσα μαζικής ενημέρωσης;". 

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, άνοιξε τη βεντάλια της θεματολογίας του από το βιοαέριο και το παλιό Πανεπιστήμιο στην οδό Δομπόλη μέχρι τη λεωφόρο Νιάρχου που είπε πως θα είναι το μεγαλύτερο έργο της Περιφέρειας.

Υπάρχει ψηφισμένο πενταετές πρόγραμμα μέχρι το 2022 και δε μπορεί κανείς να κατηγορεί την Περιφερειακή αρχή πως πορεύεται χωρίς πυξίδα, ήταν η απάντηση του κ. Καχριμάνη. 

"Πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία και δεν ήμουν ποτέ αριστερός αλλά σέβομαι την αντίθετη άποψη" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης. Σε οξύ τόνο απάντησε στον Γιώργο Ζάψα τονίζοντας πως έτσι πάντα λειτουργούσαν οι δημοκρατικές πλειοψηφίες, χαράσσοντας από μόνες τους πολιτικές και αφήνοντας στην κριτική τις μειοψηφίες.

Αναφέρθηκε με παραδείγματα σε διάφορες περιπτώσεις στις οποίες η Περιφερειακή αρχή συνέδραμε το κράτος, όπως στο χώρο της υγείας με τα πολλά προβλήματα. 

Στα αξιομνημόνευτα της συνεδρίασης, η οποία ήταν εξουθενωτική για την αντιπολίτευση, αφού η πολιτική αντιπαράθεση ακολούθησε του απολογισμού των οκτώ αντιπεριφεριρειαρχών, ήταν πως δύο εκ των θεματικών αντιπεριφερειαρχών που αντικαταστάθηκαν στις τελευταίες αλλαγές, δεν παρουσίασαν απολογισμό. Πρόκειται για τη Νατάσα Τύρου - Ούζα και τον Βασίλη Παπαχρήστου.