Μέχρι τέλος Ιουνίου αρχιτεκτονική μελέτη για τις πρώην στρατιωτικές φυλακές

Μια σειρά από μεγάλα έργα του Δήμου Ιωαννιτών έχουν μπει στο στάδιο της τελικής ωρίμανσης και της υλοποίησης, ανοίγοντας έναν τελευταίο κύκλο δράσεων από πλευράς της δημοτικής αρχής που θα την βάλει στην προεκλογική περίοδο.

Σε αυτά τα έργα για τα οποία εργάστηκε και ο ίδιος από την άποψη του σχεδιασμού και της ωρίμανσης, μίλησε αναλυτικά το βράδυ της Τρίτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών Θανάσης Μανταλόβας.

Πρώτα από όλα είναι το μεγάλο έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων για την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης και την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων. Η εκτίμηση είναι πως μέσα στο 2018 ή το αργότερο αρχές του 2019 το έργο θα έχει αρχίσει να κατασκευάζεται τονώνοντας σοβαρά την οικονομία της περιοχής, όπως σημείωσε ο κ. Μανταλόβας.

Στο τελικό στάδιο της ωρίμανσης βρίσκεται από την άλλη το έργο της δημιουργίας ενός κέντρου για το παιδί στο παλιό άσυλο ανιάτων, διαδικασία στην οποία έχει εμπλακεί από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Για το θέμα της κεντρικής πλατείας, ο κ. Μανταλόβας απέφυγε να απαντήσει στις κριτικές που ακούστηκαν από πολίτες τον προηγούμενο μήνα για το αρχιτεκτονικό σχέδιο που κέρδισε το διαγωνισμό. Άλλωστε την Πέμπτη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάστηκε τόσο το πρώτο όσο και τα υπόλοιπα 22 αρχιτεκτονικά σχέδια που μετείχαν στο διαγωνισμό.

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός όμως, επίκειται να βγει στον αέρα και για το έργο της διαμόρφωσης των παλιών στρατιωτικών φυλακών στην παραλίμνιο περιοχή, το οποίο σημείο θα διαμορφωθεί ως πάρκο πολιτισμού. Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί κι αυτός ο διαγωνισμός που βγαίνει στον αέρα εντός των ημερών. 

Τέλος, δεν έκρινε πολιτικά ο κ. Μανταλόβας αλλά μόνο τεχνοκρατικά το αίτημα του Δήμου Ζίτσας για χρηματοδότηση κατασκευής ενός νέου βιολογικού καθαρισμού στα όριά του. Ο κ. Μανταλόβας εκτίμησε πως είναι σχεδόν αδύνατο να ελπίζει ο Δήμος Ζίτσας πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την αρχή ένα τέτοιο έργο.