Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων αλλιώς...

«Λαμβάνω την τιμή να αναφέρω κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι: Λακκούβες εντοπίσαμε 190, κλείσαμε 132, απομένουν 58!»

-«Λαμβάνω την τιμή να αναφέρω κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Λακκούβες εντοπίσαμε 190, κλείσαμε 132, απομένουν 58!».

Ήταν… περίπου η αναφορά του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου εργοταξίου και πολιτικής προστασίας Δημήτρη Νάστου στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, όταν απάντησε στην κριτική του Νίκου Γκόντα που είπε πως έχει κουραστεί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια, να επαναλαμβάνει το ίδιο θέμα… Κι εμείς το ίδιο, (πρώην) Δήμαρχε!

«Από το έργα τα δικά μας, δεν θα ανοίξουν ποτέ νέες λακκούβες. Αυτά που συμβαίνουν είναι μια κακή κληρονομιά έργων που έγιναν στο παρελθόν» ήταν η τοποθέτηση του Θωμά Μπέγκα! Για κακοδιαχείριση, έχω ακούσει να καταγγέλλει η νυν διοίκηση την πρώην δημοτική αρχή. Για υπερδανεισμό, έχω ακούσει. Για ρουσφέτια που έπνιξαν ΔΕΥΑΙ και πρώην ΑΔΕΙ, επίσης. Αλλά να φταίνε οι προηγούμενοι για σημερινές λακκούβες, πρώτη φορά ακούω, το ομολογώ…

 

-Καλώς αποσύρθηκε το σχέδιο νόμου για τα αδέσποτα, αν και περιλάμβανε και καλές διατάξεις που είχε προτείνει η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις. Αλλά χρειαζόταν βελτιώσεις ο νόμος… Τάδε έφη Θωμάς Μπέγκας.

Μπερδεύτηκα (νυν) Δήμαρχε!

 

Ο Λάζαρος Νάτσης άσκησε κριτική στη διοίκηση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, γιατί αποφάσισε παράταση της σύμβασης του «Γυαλί Καφενέ» για άλλα 12 χρόνια, με τον Θανάση Οικονόμου.

«Χωρίς να έχουν ακολουθηθεί όλα τα νόμιμα. Κατά παράβαση δόθηκε η παράταση και ανοίγεται ένας δρόμος επικίνδυνος. Η γνωμοδότηση δόθηκε ελαφρά τη καρδία…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νάτσης. Χρωστάει και πόσα ο πρώην βουλευτής; Το ρεπορτάζ μου λέει «όχι», οπότε καλώς έπραξε το ΔΣ και ενέκρινε την παράταση, εφαρμόζοντας νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνεπείς εκμισθωτές δημοτικής περιουσίας.

«Νομιμότατη η απόφαση» του αποκρίθηκε ο Δήμαρχος και εγκάλεσε δια του Νάτση, τον εκπρόσωπο της παράταξής του στη ΔΗΑΝΕΤΑΙ που όπως είπε, «προβάλει χωρίς επίπεδο το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Έχετε να καταγγείλετε κάτι πιο συγκεκριμένο κ. Νάτση;

 

Στην Καλλιθέα, δεν υπάρχει μια μικρή πινακίδα με το όνομα της συνοικίας…

Αυτή ήταν η συνεισφορά του Άρη Μπαρτζώκα, στην τόσο ενδιαφέρουσα, εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, το βράδυ της Τετάρτης.