Γιάννενα: «Ναυάγησε» στο Πέραμα η δημοτική αρχή

Για την απόδοσή της στα έργα υποδομής, θα κριθεί μέσα στο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές, η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα, στο Δήμο Ιωαννιτών.

Για την απόδοσή της στα έργα υποδομής, θα κριθεί μέσα στο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές, η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα, στο Δήμο Ιωαννιτών.

Για την αποτελεσματικότητά της στη διαχείριση της καθημερινότητας, ο κάθε πολίτης για τα επιμέρους θέματα, μπορεί να εξάγει συμπεράσματα, με μεγάλη δόση υποκειμενικότητας - σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει το ότι οι κάδοι απέχουν πολύ από το σπίτι του, τον άλλο μπορεί να τον δάγκωσε ένα αδέσποτο και θεωρεί υπεύθυνο γι’ αυτό το Δήμαρχο, και πάει λέγοντας...

Υπάρχουν όμως και ζητήματα καθημερινότητας, ευρύτερου ενδιαφέροντος για γειτονιές ολόκληρες, η απόδοση επί των οποίων της δημοτικής αρχής, μπορεί επίσης να καθορίσει τη στάση του κόσμου απέναντί της. Οι κάτοικοι της Δροσιάς - Πεντέλης για παράδειγμα, σε λίγο καιρό μπορεί να δουν αυτά που τους στέρησαν επί δεκαετίες οι προηγούμενοι, να γίνονται, οπότε θα διάκεινται θετικά έναντι της δημοτικής αρχής. Οι κάτοικοι των Κάτω Μαρμάρων πάλι, νοιώθουν να εμπαίζονται από το Δήμο, βλέποντας να σκοτώνεται κάθε τόσο και ένας δικός τους άνθρωπος, στην είσοδο του οικισμού. Οι κάτοικοι του Περάματος τέλος, για να έλθω στο δια ταύτα, αν δουν μπροστά τους λογαριασμό της ΔΕΥΑΙ τη μέρα των εκλογών, είναι βέβαιο πως θα «μαυρίσουν» τον Μπέγκα.

Τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα, με τα ειδοποιητήρια ή όπως αλλιώς ονομάζει ο Δήμαρχος, τα ραβασάκια με τα οποία καλεί η ΔΕΥΑΙ συνεπείς και μη, να περάσουν από το ταμείο της, για να εξοφλήσουν τη σύνδεση της αποχέτευσης που έκαναν πριν από δέκα χρόνια (!) θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το αναμενόμενο για μια «ξεχαρβαλωμένη», ακόμα, ΔΕΥΑΙ. Η πορεία των πραγμάτων ωστόσο, απέδειξε πως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Κατ’ ευφημισμόν παράταξη η «Ενότητα Πολιτών»

Και τα φαινόμενα... απατούν για τους εξής, δύο τουλάχιστον, λόγους:

α) Πώς γίνεται να εστάλησαν ειδοποιητήρια ακόμα και σε όσους πλήρωσαν για τις συνδέσεις τους πριν από δέκα χρόνια, και να τους ζητά σήμερα η ΔΕΥΑΙ να αποδείξουν πως είναι τακτοποιημένοι και να φτάνουμε τη μέρα της συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου, να «κραδαίνει» ο Μάκης ο Χρυσοστόμου, την κατάσταση με τους τακτοποιημένους και τους μη; Την είχε την κατάσταση αυτή η υπηρεσία που έστειλε τα ραβασάκια ή είπαν οι υπεύθυνοι, «στέλνουμε το γράμμα σε όλους κι όποιον πάρει ο χάρος»;

β) Ο Δήμαρχος εκτέθηκε βάναυσα, πολιτικά, καθώς πλακώνονταν με τον Ν. Γκόντα για το αν υπάρχει ή όχι προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Δήμο Περάματος και ΔΕΥΑΙ, τη στιγμή που τον άδειασε ο Περαμιώτης Κώστας Γκόγκος, ο οποίος έτριψε στη μούρη όλων την προγραμματική σύμβαση του 2006. Κι εγώ πίστεψα τον Δήμαρχο όταν διευκρίνισε πως άλλο προγραμματική σύμβαση άλλο αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων... – υπάρχουν οι δεύτερες, δεν υπογράφηκε ποτέ η πρώτη, είπε - όμως, ήλθε ο Μιχάλης Κασσής να αποκαταστήσει τα πράγματα. Δήλωσε ο τέως Δήμαρχος Περάματος στο Ήπειρος tv1 πως υπάρχει προγραμματική σύμβαση από το 2006, η οποία προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για Πέραμα και Κρύα και οφείλει να την λάβει υπόψη η δημοτική αρχή.

Αυτή ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο άβολες στιγμές του Θωμά Μπέγκα στη διάρκεια της δημαρχίας του, τα λάθη ήταν απανωτά στην εν λόγω υπόθεση που δεν έχει κλείσει ακόμα και ο Δήμαρχος έμεινε απροστάτευτος από την παράταξή του - με εξαίρεση ίσως, τον Γιώργο Παπαδιώτη.

Εισέπραξα εικόνα τσούρμου, πλειοψηφίας υπό διάλυση, ενόψει εκλογών κι όχι παράταξης που θα διεκδικήσει την επανεκλογή της, σε δύο χρόνια.

Η έννοια της δημοτικής ομάδας που συνεδριάζει πριν από τα δημοτικά συμβούλια, που πήγε άραγε;