Κίνημα Αλλαγής: Αναβολή εκλογών, προσυνεδριακή εκδήλωση με Χριστοφιλοπούλου

Αναβάλλονται οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων που ήταν προγραμματισμένες για την προσεχή Κυριακή, εν όψει ιδρυτικού συνεδρίου του «Κινήματος Αλλαγής» που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16 - 18 Μαρτίου.

Η εκλογική διαδικασία μεταφέρεται μια εβδομάδα αργότερα και θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα πληροφορίες, την αναβολή ζήτησαν όλες οι πλευρές του νέου φορέα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

Την αναβολή είχαν ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες και πολλές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για την εγγραφή των νέων μελών, αλλά και λόγω των πολλών προσυνεδριακών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στους Νομούς τους.

Η ανακοίνωση της αναβολής έγινε το βράδυ της Δευτέρας και προχωρούν αλλαγές και από τις κατά τόπους επιτροπές της λεγόμενης «Επιτροπής Αλιβιζάτου» που έχει επιφορτιστεί με το έργο της διοργάνωσης της προσυνεδριακής εκλογικής διαδικασίας, παράλληλα με τις ομάδες προσυνεδριακού διαλόγου που έχουν συσταθεί ανά Νομό.

Έτσι, για την εγγραφή μελών, μέσω της ιστοσελίδας kinimaallagis.gr ως καταληκτική προθεσμία καθορίζεται η Πέμπτη 1 Μαρτίου και μέχρι 12:00 το βράδυ, με δυνατότητα καταβολής της οικονομικής εισφοράς και ως κατά την ημέρα εκλογής.

Για υποβολή υποψηφιοτήτων ανάδειξης συνέδρων, καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 2 Μαρτίου έως τις 12:00 το μεσημέρι.

 

 

Αλλαγές στα τμήματα

Από την τοπική ομάδα της Επιτροπής Αλιβιζάτου έχουν αποφασιστεί ορισμένες αλλαγές στα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν στο Νομό Ιωαννίνων την Κυριακή 11 Μαρτίου, καθώς αποφασίστηκε να στηθούν κάλπες σε όλους τους «Καλλικρατικούς» Δήμους.

Τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

- Κατσικάς – παλαιό Δημαρχείο,

- Πεδινή - παλαιό Δημαρχείο,

- Πέραμα - παλαιό Δημαρχείο,

- Κόνιτσα - Δημαρχείο,

- Καλπάκι - παλαιό Δημαρχείο,

- Ελεούσα - παλαιό Δημαρχείο,

- Κρυφοβό - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης.

- Καλέντζι - παλαιό Δημαρχείο

- Ασπράγγελλοι Ζαγορίου - Δημαρχείο

- Ριζάρειος Πολιτεία (ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ)

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας 5/3, αποφασίστηκε να λάβει χώρα η μία προσυνεδριακή εκδήλωση στο Νομό Ιωαννίνων. Θα γίνει στο ξενοδοχείο DuLac και ως ομιλητές έχουν προσκληθεί να παραστούν η πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι Aλέξανδρος Αλεξάκης και Γιώργος Σιακαντάρης, ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.