Προσκεκλημένος του Ομίλου Προβληματισμού στα Γιάννενα στις 13/12 ο Κ. Σημίτης

Σε μια καίρια στιγμή για την Ευρώπη και το μέλλον της, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών για την Κεντροαριστερά, ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων, διοργανώνει μια ακόμα εκδήλωση, με το σημαντικότερο αναμφίβολα, πολιτικό πρόσωπο που έχει προσκαλέσει ως σήμερα στα Γιάννενα, στο διάστημα αυτό το ολιγόμηνο, της ουσιαστικής παρέμβασής της στα τοπικά δρώμενα.

Ο Κώστας Σημίτης, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται τα Γιάννενα, αποδεχόμενος πρόσκληση του ΟΠΚΠΙ.

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες αλλαγές. Στις αρχές Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή επιτροπή βάζει μπροστά το σχέδιο Γιούνκερ που αποτελείται από τρεις πυλώνες.

α) Δημιουργείται Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, μετεξέλιξη του ESM

β) δημιουργείται ο θεσμός του υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης που θα είναι και πρόεδρος του Eurogroup και

γ) ολοκληρώνεται η τραπεζική ένωση που ως το 2019 θα εγγυάται το σύνολο των καταθέσεων των Ευρωπαίων πολιτών ανεξαρτήτως ύψους.

Ενόψει αυτών των εξελίξεων ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Σκέψεις για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση»

στο Ξενοδοχείο Du Lac (αίθουσα Δωδώνη), την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 8:30 μμ με ομιλητή τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.