Κεντροαριστερά: Άναψε τα αίματα η ενυπόγραφη στήριξη σε Καμίνη - Η απάντηση των "Καμινικών"

Μια ανακοίνωση στήριξης στην υποψηφιότητα Καμίνη, πρωτοβουλία τοπικών στελεχών της Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού, έχει ανάψει τα αίματα σε τοπικό επίπεδο, για τις μεθαυριανές εκλογές για επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Είτε εκ παραδρομής είτε σκοπίμως, λένε δύο τουλάχιστον άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων είναι ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών και πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ Ηλίας Αρλέτος, συμπεριελήφθησαν τα ονόματά τους στη λίστα των υποστηρικτών του Δημάρχου Αθηναίων, χωρίς να έχουν καν ερωτηθεί.Ένας δεύτερος που προχώρησε σε γραπτή και σε οργισμένο ύφος διάψευση είναι ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ενώ σίγουρα υπάρχει μία ακόμα γυναίκα.

Τα ονόματα εκείνων που περιλαμβάνονταν στο πρώτο κείμενο εν αγνοία τους, τελικώς αποσύρθηκαν.

Οι υπογράφοντες είναι οι: Ακονίδου Ελένη, Δικηγόρος, Αναγνώστου Ιωάννης, Εκπαιδευτικός, Αρλέτος Γιώργος, Επιχειρηματίας, Βαβάτσικος Μάριος, Ιχθυολόγος, Βάσσος Ευριπίδης, Μηχανικός τ. Πρόεδρος ΤΕΕ Ηπείρου, Βράνος Νίκος, Εκπαιδευτικός, Γιαννάκης Κώστας, Δικηγόρος, Γκόλας Νίκος, Αντιδήμαρχος Δ. Ιωαννιτών, Ελισάφ Μωυσής, Πανεπιστημιακός, Ζιώγας Γιώργος, Μηχανικός τ.Α/δρος ΤΕΕ Ηπείρου, Καζάνας Γιώργος, Μηχανικός, Λεοντάρης Πέτρος, Μηχανικός, Λώλης Γιώργος, τ. Υπάλληλος Ο.Α, Μασσαλάς Βασίλης, Μηχανικός, Μπάρμπας Βασίλης, Πρόεδρος ΟΕΒΕ, Μπέλος Πέτρος, Συν/χος Δ.Υ., Όκκα Ζωή, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Παπαγεωργίου Δημήτρης, Δικηγόρος, Παπαδοπούλου Σουζάνα, Γιατρός, Παππάς Μιχάλης, Γιατρός, Πατσούρας Αθανάσιος, Συν/χος Δ.Υ, Πλένιος Γιώργος, Συν/χος Δ.Υ., Σαρακατσάνος Νίκος, Δημ. Σύμβουλος Δ. Ιωαννιτών, Σιάκαρης Ντίνος, Πανεπιστημιακός, Σιώτος Δημήτρης, Εκπαιδευτικός, Σπύρου Γιώργος, Συν/χος Ιδ. Υπάλληλος, Σταμουλάκης Γιώργος, τ. Πρόεδρος ΤΕΕ Ηπείρου, Τριανταφυλλόπουλος Ηλίας, Συν/χος Πανεπιστημιακός, Τσόλκας Δημήτρης, Γιατρός, Τσουμάνης Θόδωρος, Μηχανικός, Τσουμάνης Φίλιππας, Γιατρός Πρόεδρος ΟΚΠΑΠΑ.

Από την πλευρά πάντως, της συντονιστικής ομάδας των υποστηρικτών του Δημάρχου Αθηναίων, λένε πως δεν έκαναν τίποτα απολύτως παράτυπα ή πέρα από τη βούληση των ανθρώπων που συμπεριέλαβαν στο αρχικό κείμενο των υπογραφών και αποδίδουν την αντίδραση των δύο προαναφερθέντων, σε πιέσεις που ασκήθηκαν από το περιβάλλον άλλου υποψηφίου, με την απειλή να μην υποστηριχθούν στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές, αν δεν αποσύρουν τις υπογραφές τους - ο κ. Αρλέτος είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Δ. Δημητρίου.

Στο κείμενο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εμείς, πολίτες με διαφορετική πολιτική καταγωγή, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλιστές, αριστεροί μεταρρυθμιστές και προοδευτικοί κεντρώοι, καλούμε σε δημοκρατική πανστρατιά για την ανάδειξη του ηγέτη της νέας ενιαίας Δημοκρατικής Παράταξης που γεννιέται. Τιμώντας όλους τους υποψήφιους δηλώνουμε την υποστήριξή μας στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΙΝΗ, πιστεύοντας ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την ενότητα, τη διεύρυνση και την ανανέωση του χώρου. Η θητεία του ως Πανεπιστημιακού δασκάλου, Συνηγόρου του Πολίτη και Δημάρχου της Αθήνας εγγυάται ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα και την παράταξη».