Ποιους ξέχασε να καλέσει η ΝΔ ως ομιλητές στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων;

Με μόλις δύο Γιαννιώτες, τιμά την περιοχή μας η ΝΔ στο 3ο προσυνέδριο του κόμματος που φιλοξενεί η Ήπειρος την Τετάρτη. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, ο ιατρός Γιάννης Γιαννακάκης είναι μεταφορικά Γιαννιώτης, μιας και ο άνθρωπος εδώ σπούδασε και εδώ δραστηριοποιείται επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά τις τελευταίες δεκαετίες. Ο έτερος είναι ο Λ. Ρουμπάτης.

Για να μη θεωρηθεί μομφή προς τη ΝΔ είτε προς την τοπική οργάνωση του κόμματος, ξεκαθαρίζουμε πως και στα δύο προηγούμενα προσυνέδρια του κόμματος σε Νίκαια και Πάτρα δεν υπήρχε ισχυρή εκπροσώπηση από τις τοπικές κοινωνίες όπου φιλοξενήθηκαν, ως εκ τούτου, ίσως για τα Γιάννενα η ΝΔ να κάνει τη διαφορά, καλώντας ως ομιλητές δύο ντόπιους.

Μια

Μια καλύτερη προεργασία ωστόσο και μια αποτελεσματικότερη συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα πιο «Γιαννιώτικο» το 3ο προσυνέδριο… Και εξηγούμαι…

Στους ομιλητές της πρώτης θεματικής για τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, έχει κληθεί ο Δήμαρχος Έδεσσας, ως εκπρόσωπος ενός ΟΤΑ που υλοποίησε από τους πρώτους και αποτελεσματικά, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, δημιούργημα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα βάφτισε «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης».

Θα μπορούσε για παράδειγμα, να κληθεί ένας εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών, μιας και ο Δήμος αυτός ήταν επίσης ένας από τους πρώτους 13 που υλοποίησαν το πρόγραμμα από το 2013 και μετά, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, για την οποία επαινέθηκαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Δ/ντρια των υπηρεσιών Ρόη Ζηκίδου γνωρίζει αυτό το κομμάτι δημόσιων υπηρεσιών όσο λίγοι στη χώρα μας και αν η ΝΔ εννοεί πως στα προσυνέδριά της καλεί επιστήμονες και στελέχη ανεξαρτήτως κομματικής αναφοράς, θα μπορούσε να το κάνει πράξη στην προκειμένη περίπτωση.

Ένα δεύτερο παράδειγμα, είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Κώστας Σιαράβας. Ως προϊστάμενος του ΙΚΑ, ο κ. Σιαράβας γνωρίζει πολύ καλά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και μάλιστα, προ μηνών είχε καταθέσει και αναλυτική πρόταση στο Υπ. Εργασίας για την διάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στο Νομό μας. Ο κ. Σιαράβας άλλωστε, ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, έχει στην αρμοδιότητά του το αντικείμενο του ασφαλιστικού. Δεν το γνωρίζει κανείς από τη ΝΔ, για να τον συμπεριλάβει στο τοπικό προσυνέδριο;