Ιωάννινα: Οι ομιλητές στο προσυνέδριο της ΝΔ, δύο Γιαννιώτες

Σε τρεις διαφορετικές θεματικές θα διεξαχθεί το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace, επικεντρωμένο στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και που θα έχει ως στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Η ΝΔ έχει, ήδη, επεξεργαστεί και διαρκώς επικαιροποιεί ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πολλές από τις οποίες ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων. H ομιλία Μητσοτάκη θα γίνει στον χώρο του ξενοδοχείο Epirus Palace στις 19:30 το απόγευμα.

Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες με τους εξής τίτλους:

- Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.

- Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

- H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 15:00 και στην Αίθουσα Electra θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου που διακινήθηκε τις προηγούμενες μέρες πριν το προσυνέδριο.

Στην Αίθουσα Electra, θα φιλοξενηθεί η θεματική «Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που έχουν ανάγκη» με υποάξονες 1. Μια νέα πολιτική για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, 2. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και 3. Πολιτικές για τη στήριξη των νέων οικογενειών.

Ομιλητές στη συγκεκριμένη θεματική θα είναι οι: Μάριος Σαλμάς, Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Δημήτριος Γιάννου Δήμαρχος Έδεσσας, δήμος που έχει εφαρμόσει το ΕΕΕ, Ιωάννα Περτσινίδου Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Προγραμμάτων για τη Φτώχεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis και Λεωνίδας Ρουμπάτης Πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου. Συντονίστρια: Δόμνα Μιχαηλίδου

Στην Αίθουσα Alkyoni, με ώρα έναρξης επίσης τις 15:30 θα λάβει χώρα η θεματική με τίτλο «Η επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση: Η κοινωνική ασφάλιση, οι οικονομικές προοπτικές και οι δημογραφικές μεταβολές».

Κεντρικό ομιλητής εδώ θα είναι ο Νότης Μηταράκης Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Θα μιλήσουν ακόμη οι: Μιλτιάδης Νεκτάριος Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών με έμφαση στο δίκαιο της κοινωνικής προστασίας, Βύρων Κοντζαμάνης Καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Συντονιστής: Παναγιώτης Δουφεξής.

Στις 17:30, στην Αίθουσα Electra, θα λάβει χώρα η θεματική «Σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους».

Θα μιλήσουν οι Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής, Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λιάρος Δημοσιογράφος και Ιδρυτής της ενημερωτικής πύλης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας - karkinaki.gr, Ιωάννα Νταβώνη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», Ιωάννης Γιαννακάκης, Ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Διδάκτωρ στην Κλινική Επιδημιολογία και Μαρία Καραγιαννίδου, Ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του LondonSchoolofEconomics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους.

Συντονιστής: Βασίλης Κοντοζαμάνης.