Γαβρόγλου για συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ: Με συναίνεση οι διαδικασίες

Τα βήματα που θα ακολουθηθούν στη συγχώνευση πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναφέρθηκε διεξοδικά κατά τη συνεδρία για την παιδεία, του 5ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που φιλοξενεί από χθες η πόλη μας, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα του συνεδρίου το πρωί της Τρίτης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου που όπως είπε δεν είναι η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ και υπογράμμισε την προαιρετικότητα μιας διαδικασίας που τρέχει σε εθελοντική βάση προς το παρόν από εκπαιδευτικά ιδρύματα ίδιων διοικητικών περιφερειών όπως είναι το Ιόνιο, και η Ήπειρος. οι επιτροπές έχουν συγκροτηθεί σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο Ιόνιο στην Κρήτη, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία και όποιοι θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν.

Ειδικά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου η επιτροπή των δύο διοικήσεων συνεδρίασε χθες το απόγευμα υπό τον Υπουργό Παιδείας και ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κουβέντα. Το επόμενο βήμα είναι οι προτάσεις των επιτροπών να παραπεμφθούν στο Υπουργείο, να τις επεξεργαστεί αυτό και ακολούθως να τις παραπέμψει προς ψήφιση στις συγκλήτους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η τελική απόφαση ανήκει σε αυτά όχι όμως με τη λογική των ψηφοφοριών, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Υπουργός μιλώντας για την απαιτούμενη συναίνεση.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και στάθηκε στα σημεία που προκάλεσαν την μεγαλύτερη πολιτική αντιπαράταθεση.