Π. Ρήγας: Να πάρει θέση η Κεντροαριστερά ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά

Την πρόκληση προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να πάρει θέση στο νέο πολιτικό σκηνικό του διπολισμού ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απηύθυνε προς τον υπό διαμόρφωση νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, από τα Γιάννενα την Τρίτη το πρωί.

Αφορμή αποτέλεσε όπως είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο των αναπτυξιακών συνεδρίων και στα οποία η μεν ΝΔ κάλεσε τα στελέχη της να μην παρίστανται, οι… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ωστόσο μετέχουν κανονικά καταθέτοντας και προτάσεις.

Ως εκ τούτου, ο κ. Ρήγας κάλεσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να πάρει θέση απέναντι στις αντιπαρατιθέμενες ιδεολογίες και πολιτικές που θεωρητικά εκφράζουν Δεξιά και Αριστερά.

Aναφερόμενος στα αναπτυξιακά συνέδρια, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως βάζει ως στόχο η κυβέρνηση την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με πρόσημο κοινωνικό στην προτεινόμενη πολιτική.

Για την τρίτη αξιολόγηση που ξεκίνησε ο κ. Ρήγας τόνισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, και εμφανίστηκε βέβαιος πως έχουν δρομολογηθεί με τέτοιο τρόπο τα πράγματα και στο θέμα της μείωσης του χρέους που δεν θα προκληθούν πολιτικά ατυχήματα για την κυβέρνηση, αντίθετα μάλιστα θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα.

Τέλος, σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την διαπραγμάτευση για τα εργασιακά που είναι κεντρικό ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης, ο κ.Ρήγας κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις και παραδόξως για τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα δήλωσε πως από το 2018 θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ενώ κόντρα στις μέχρι τώρα στατιστικές, είπε πως μειώνονται οι ελαστικές μορφές εργασίας!