Μήνυμα Αποστολόπουλου προς ΣΕΒΓΑΠ και... άλλους: "Ειρήνη υμίν"

Έκκληση για ενότητα όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο της παραγωγής φέτας, απευθύνει μέσω του blogμας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), Χρήστος Αποστολόπουλος, ενόψει της εκδήλωσης για τις διακρατικές συμφωνίες CETAκαι ΕΕ - ΝΑ Αφρικής, το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, 17/3.

Ο κ. Αποστολόπουλος που είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος του «Ομίλου Φίλων Φέτας» παρεμβαίνει στην κόντρα που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, της οποίας επίσης είναι και ο ίδιος μέλος του ΔΣ, και μερίδας πολιτικών αρχόντων από την άλλη, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία της ΔΟΦ. Ο κ. Αποστολόπουλος απαντά στις αιχμές που διατυπώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας – εδώ – κατά της διοργάνωσης της εκδήλωσης του Σαββάτου, χωρίς πάντως να διαψεύδει κάτι από τα όσα υποστηρίξαμε.

Αγαπητέ κ. Μπούρχα

Η επικοινωνία μου έχει ως αφορμή και αντικείμενο το άρθρο σας με τίτλο «Χωρίς τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ημερίδα για τη CETA».

Η συγκεκριμένη ημερίδα έχει αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση όχι μόνο των άμεσα ενδιαφερομένων αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη για την δράση που έχει αναλάβει ο νεοσυσταθείς Όμιλος Φίλων Φέτας σαν μια ύστατη προσπάθεια για την προστασία της ταυτότητάς της.

Τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν φορείς, ενώσεις, οργανώσεις, πρόσωπα και την κοινωνία ολόκληρη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν δραστικά και αποτελεσματικά. Το ότι διοργανώθηκε από ορισμένους φορείς η συγκεκριμένη ημερίδα επ’ ουδενί δεν υποτιμά την υπόσταση και την σοβαρότητα άλλων σημαντικών φορέων όπως η Διεπαγγελματική, ο ΣΕΒΓΑΠ, κτλ. Όλοι οι φορείς, όχι μόνο έχουν θέση σε αυτή την ημερίδα αλλά είναι πολύ χρήσιμο να παραβρεθούν. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για την συνεδρίαση μιας επιτροπής εκπρόσωπων των σχετικών φορέων για να πάρει αποφάσεις όπου εκεί η συμμετοχή είναι ελεγχόμενη και έχει πολύ μεγάλη σημασία. Εδώ πρόκειται για την διεξαγωγή μιας ενημερωτικής ημερίδας, όπου θα τεθούν ορισμένοι σοβαροί προβληματισμοί που αφορούν το εθνικό μας προϊόν, την φέτα, καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ο «Όμιλος Φίλων Φέτας». Σημασία λοιπόν έχει η συμμέτοχη όχι η διοργάνωση και στην συμμέτοχη κάθε άλλο παρά αποκλεισμοί υπάρχουν.

Μπροστά λοιπόν στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και του εθνικού μας προϊόντος, κάνω έκκληση προς όλους, να παραμερίσουν οποιεσδήποτε προσωπικές, πολιτικές, κλαδικές κτλ. διαφορές, που δεν έχουν θέση στο συγκεκριμένο γεγονός και να προτάξουν το εθνικό συμφέρον, η υπηρέτηση του όποιου θα είναι προς όφελος όλων.

Με εκτίμηση

Χρήστος Αποστολόπουλος

Αντιπρόεδρος του «Ομίλου Φίλων Φέτας»