Κερδίζουν δικαστήρια αλλά δεν επαναπροσλαμβάνονται…

Ο αγώνας των εργαζομένων της πρώην αλυσίδας σούπερ μάρκετ Καρυπίδης και νυν «Market In» συνεχίζεται, με αίτημα να γυρίσουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι που το επιθυμούν, έχοντας πια και στα χέρια τους και την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου που τους δικαιώνει.

Την Δευτέρα 8 Γενάρη, ανακοινώθηκε και νέα δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων και συγκεκριμένα, απορρίφθηκε η έφεση της εργοδοσίας για να παρθεί πίσω η προσωρινή απόφαση που έλεγε ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται να συνεχίσουν τις συμβάσεις τους και να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί τώρα η απόφαση με ευθύνη του κράτους και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας που είναι θεσμικά η αποκεντρωμένη μορφή του κράτους σε επίπεδο περιφέρειας, εξ ου και προγραμματίζεται από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, με αίτημα την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Όπως επίσης, οι εργαζόμενοι καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας να παίξει το ρόλο για τον οποίο είναι αρμόδια.

Με δύο δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, κανείς δε μπορεί να διερωτάται αν δικαιούνται οι εργαζόμενοι να επιμένουν για την επαναπρόσληψή τους, με δυναμικές μάλιστα κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Πλέον, δεν είναι το… «δίκιο του εργάτη» αυτό που επιβάλλει στη νέα εργοδοσία να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί ερχόμενη στα Γιάννενα και που ποτέ δεν τήρησε. Είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη…

Κι επειδή, στο πρόσφατο παρελθόν σύσσωμος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στα κάγκελα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που κατά την ερμηνεία του, έρχονται σε κόντρα με το συμφέρον εργαζομένων, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τώρα θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση κατά της Δικαιοσύνης…