Επίδομα για τους γιατρούς των ΚΥ Ιωαννίνων-Άρτας, όχι όμως για την Πρέβεζα!

Οικονομικά κίνητρα σε ιατρούς οι οποίοι υπηρετούν σε επιπλέον 13 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στους νομούς Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Φωκίδας, Άρτας και Ιωαννίνων, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Πρόκειται για 16 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), στους οποίους θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να ενισχύσει τις δομές υγείας σε άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, όπου είναι μειωμένο το ενδιαφέρον για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Ερωτηματικό ωστόσο δημιουργεί η μη πρόβλεψη αντίστοιχου κινήτρου και για γιατρούς που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας, όπου ως γνωστόν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα ΚΥ Καναλακίου, Πάργας και Θεσπρωτικού.

Τι έλεγε η ΠΟΕΔΗΝ

Ιδού τι έλεγε η ΠΟΕΔΗΝ τον περασμένο ο Μάιο για τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας:

ΚΥ Θεσπρωτικού: ...οι εναπομείναντες Ιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, λόγω πλήρους κάλυψης του ορίου των εφημεριών τους... Θα κλείνει 3 το μεσημέρι. Όποιος αρρωστήσει απόγευμα, νύκτα κινδυνεύει.

ΚΥ Φιλιππιάδας: Λειτουργεί έως 3 το μεσημέρι. Εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού.

ΚΥ Καναλακίου: Λόγω ελλείψεων ιατρών λειτουργεί έως 3μμ. Εφημερεύει τις μισές ημέρες το μήνα. Εναλλάξ με το Κέντρο Υγείας Πάργας.

ΚΥ Πάργας: Λόγω ελλείψεων Ιατρών κλείνει 3μμ. Εφημερεύει εναλλάξ με το Κέντρο Υγείας Καναλακίου.