Μήτσης - Δημητρίου για τη συνεργασία τους: Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη ο κ. Γκίκας...

Τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που προέκυψε από τη συνεργασία των παρατάξεων «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» και «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» των Δημήτρη Δημητρίου και Γιάννη Μήτση αντίστοιχα, παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι δύο επικεφαλής.

Επτά είναι τα μέλη του ανώτατου οργάνου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων συμπεριλαμβανομένου του προέδρου που στο πρώτο μισό της νέας θητείας, συμφωνήθηκε να είναι ο Γιάννης Μήτσης. Τα νέα μέλη της διοίκησης παρουσίασε ο νέος πρόεδρος.

Οι δύο επικεφαλής κλήθηκαν να απαντήσουν για το πώς κατέληξαν στην τελική συμφωνία συνεργασίας και ο Δημήτρης Δημητρίου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του πρωτοκόλλου προγραμματικής συμφωνίας μιλώντας για ένα κείμενο διαυγές και ξεκάθαρο που θα αποτελέσει το «Ευαγγέλιο» αυτής της κοινής πορείας των δύο παρατάξεων.

Αμφότεροι υποβάθμισαν τις διαφωνίες που καταγράφηκαν κατά την προεκλογική περίοδο των επιμελητηριακών εκλογών μεταξύ τους, αποδίδοντάς τες σε διαφορές προσεγγίσεων και προγραμματικού λόγου.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μήτσης ήταν επικριτικός για τον Γρηγόρη Γκίκα και τα όσα καταγγέλλει μετά τις εκλογές ο επικεφαλής του «Ισχυρού Επιμελητηρίου». Ο κ. Μήτσης επιστράτευσε την ειρωνεία για να απαντήσει στον αντίπαλό του, λέγοντας πως αν δεν στοιχειοθετεί όσα λέει είναι κοινός συκοφάντης. «Τον συμπονώ» σημείωσε «γιατί δε μπορεί να διαχειριστεί την ήττα του»… αλλά το 65% καλείται να διοικήσει και το 35% να κάνει αντιπολίτευση…

Τέλος, ερωτηθέντες για το αδιέξοδο της συνεργασίας των δύο παρατάξεων με την παράταξη Γκίκα, ο μεν Δημητρίου κατηγόρησε τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» πως λέει ψέματα ακόμα και στη δική του παράταξη, ενώ ο Γιάννης Μήτσης τόνισε πως η εμπιστοσύνη είναι ο «ακρογωνιαίος λίθος» για να προχωρήσει μια συνεργασία, και στην προκειμένη περίπτωση, εμπιστοσύνη με τον κ. Γκίκα ουδέποτε διεφάνη να υπάρχει.