Το «μοίρασμα» της Διοικητικής Επιτροπής στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Με αυξημένες εξουσίες στο σχήμα της νέας Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, θα βρίσκεται για το χρόνο που θα ασκήσει χρέη προέδρου του ο επικεφαλής της, η παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο», του Γιάννη Μήτση.

Από τη διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών της νέας Διοικητικής Επιτροπής που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, μία σχεδόν εβδομάδα, μετά την εκλογή του προέδρου του Επιμελητηρίου, η παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» καταλαμβάνει τις τέσσερις από τα επτά θέσεις που προβλέπονται στην Διοικητική Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου.

Σύμφωνα με το νέο επιμελητηριακό νόμο, η δεύτερη θέση αντιπροέδρου δίνεται στην δεύτερη παράταξη των εκλογών και ως εκ τούτου, για λογαριασμό του «Ισχυρού Επιμελητηρίου» του Γρηγόρη Γκίκα, την θέση του β΄ αντιπροέδρου κατέλαβε ο Χριστόδουλος Παπαρούσης. Οι δύο θέσεις που απέμεναν, καλύπτονται από δύο μέλη της πρώτης παράταξης των εκλογών της 2ας και 3ης Δεκεμβρίου, «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη».

Αναλυτικά, η νέα Διοικητική Επιτροπή έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Μήτσης («Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»)

Α΄ αντιπρόεδρος: Μάκης Χρυσοστόμου («Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη»)

Β΄ αντιπρόεδρος: Χριστόδουλος Παπαρούσης («Ισχυρό Επιμελητήριο»)

Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Σαραλιώτης («Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»)

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ: Σπύρος Μπέκας («Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»)

Οικονομικός Επόπτης: Βάσω Παππά («Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»)

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων: Δημήτρης Δημητρίου («Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη»)

 

Τι έγινε στην Άρτα

Στην Άρτα, το σύστημα της απλής αναλογικής, στέρησε από το νικητή των εκλογών Χρήστο Κολιό που πρόσκειται στη ΝΔ, την προεδρία του Επιμελητηρίου μετά τις εκλογές της 3ης Δεκεμβρίου. Οι 9 έδρες που κατέλαβε στις εκλογές δεν έφτασαν για να τον χρίσουν πρόεδρο.

Ο δεύτερος Γιάννης Γκολομάζος (Επιχειρούμε Μαζί) με 7 έδρες και ο τρίτος Δημήτρης Χουλιάρας (Επιμελητηριακή αλλαγή) με 5, συνέπραξαν και πιθανά με αλλαγή στη θέση του προέδρου, ξεκινώντας από τον κ. Γκολομάζο, θα εξαντλήσουν την επιμελητηριακή θητεία οι δύο παρατάξεις. Οι δύο επικεφαλής έχουν ελαφρά αναφορά στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Χουλιάρας έχει μακρά θητεία στον Εμπορικό Σύλλογο της Άρτας και ασχολείται συνδικαλιστικά επί πολλά χρόνια με τις διεκδικήσεις των εμπόρων της περιοχής του.

«Η ευημερία των επαγγελματιών του Νομού μας και κατ’ επέκταση όλης της τοπικής κοινωνίας υπήρξε η βάση της προγραμματικής μας σύγκλισης, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Δεκεμβρίου 2017, στο Επιμελητήριο Άρτας» τονίζουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους δήλωση.