Η... ισχύς του «Ισχυρού Επιμελητηρίου»

Το «Ισχυρό Επιμελητήριο», την παράταξη που αναφέρεται στον χώρο της Κεντροδεξιάς και η οποία έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα θετικό «νεύμα» από το Μοσχάτο για τις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου, στο Νομό Ιωαννίνων, παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο επικεφαλής της, πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας.

Η παρουσίαση του συνδυασμού αλλά και των προγραμματικών θέσεων της παράταξης έγινε από τον επικεφαλής της, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο χώρο ξενοδοχείου και δίνοντας το στίγμα του προεκλογικού του λόγου γι’ αυτό τον ένα και κάτι μήνα, που μεσολαβεί μέχρι την εκλογική μάχη, ανάμεσα στα άλλα, ο Γρηγόρης Γκίκας κατήγγειλε την υποβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα της διαπαραταξιακής συνεργασίας των Δημητρίου και Μήτση, κάνοντας λόγο για «διακοσμητικό ρόλο» του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Η δυναμική ωστόσο, που έχει δημιουργήσει για τη νέα παράταξη, η πρόθεση στήριξης από τα κεντρικά της ΝΔ στο πρόσωπο του Γρηγόρη Γκίκα, σύμφωνα με αντίπαλα στελέχη, δεν μεταφράζεται και σε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο για το «Ισχυρό Επιμελητήριο»…

Άγνωστος κατ’ αρχάς, είναι ο λόγος της μη ανακοίνωσης στον κορμό του ψηφοδελτίου, του πρώην προέδρου Δημήτρη Μπαράτσα, ο οποίος «τρέχει» τον προεκλογικό αγώνα, σε μεγάλο βαθμό.

Τα ισχυρά ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής λείπουν. Με την εξαίρεση προσώπων όπως ο Δημήτρης Πρόκος, ο Θόδωρος Σίνδρος, πρόεδρος των αρτοποιών του Νομού μας ή ο Βασίλης Καμηνάς… Για τον τελευταίο, φαίνεται πως υπήρξε έντονο παρασκήνιο στη διεκδίκησή του μέχρι την τελευταία στιγμή, αν δώσουμε βάση στην ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» του νυν προέδρου Γιάννη Μήτση, στην οποία ανήκε και με την οποία πιθανότατα είχε συμφωνήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος, ως την ύστατη στιγμή που έγινε η ανατροπή… «Το Ανεξάρτητο Επιμελητήριο δεν εκβιάζει ούτε εκβιάζεται» είναι η κατάληξη της ανακοίνωσης διαγραφής Καμηνά και τονίζεται μεταξύ άλλων πως «ο λόγος και η υπόσχεση αποτελούν συμβόλαιο τιμής», εννοώντας προφανώς πως αυτά δεν τηρήθηκαν από τον διαγραφέντα.

Υπάρχουν και τα στελέχη που καλώς, προσωποποιούν τη συνέχεια στις παρατάξεις Μπαράτσα και Γκίκα, όπως ο Δ. Ντόβας, ο Ν. Καλαμπόκης, όπως υπάρχει και τουλάχιστον ένας υποψήφιος, ο οποίος έχει διαγραφεί από το Επιμελητήριο και προφανώς θα «κοπεί» από την εκλογική επιτροπή.