Το fb τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα...

Τρεις νεαροί, χωρίς ιδιαίτερα υψηλό IQ και με μηδενική εκτίμηση σε ένα έμβιο ον, θέλησαν να γίνουν πρωταγωνιστές, πουλώντας τη μαγκιά τους, στους διαδικτυακούς τους «φίλους», μέσω του αγαπημένου τους facebook.

Το ίδιο το μέσο όμως, τους εκδικήθηκε, γιατί η «μαγκιά» του βασανισμού ενός ανυπεράσπιστου σκύλου, πήρε διαστάσεις που ξεπέρασαν το στενό κύκλο των «φίλων» τους και έστρεψε το πανελλήνιο απέναντί τους. Με ευκολία ως συνήθως, φιλόζωοι και μη, γέμισαν «ψόφους» και κατάρες κάθε ανάρτηση σχετική και το μίσος ξεχείλισε για ένα 24ωρο, το ίδιο μίσος που έδειξαν μέσα από το fb και οι δύο φαντάροι στο άτυχο ζώο.

Δεν έχει σημασία να γράψω εδώ τα ονόματα των δύο πρωταγωνιστών και του εικονολήπτη αλλά δε συμφωνώ με την άποψη ότι «μια βλακεία έκαναν, μη στιγματιστούν για όλη τους τη ζωή. Ένα σκυλί ήταν…». Οι πράξεις έχουν υποκείμενο και δυστυχώς και αντικείμενο… Η χλεύη προς το πρόσωπό τους, θα πονέσει περισσότερο από κάθε προβλεπόμενη τιμωρία.

Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αν και δεν ελπίζω πως θα συνετιστούν. Άνθρωποι σαν αυτούς έχουν τη βία μέσα τους και θα την εκδηλώσουν σε ένα οικείο πρόσωπο ή πάνω στον εαυτό τους, με κάποιο τρόπο.

Το περιστατικό αυτό είναι δείγμα μιας κοινωνίας που θρέφει - και θρέφεται από - τη βία και τούτο είναι το πιο ανησυχητικό συμπέρασμα.

Το σενάριο αυτής της πραγματικής ιστορίας μάλλον δεν θα έχει happy end, γιατί οι εθελοντές της Φιλοζωικής Οργάνωσης Κόνιτσας που βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Πληκάτι, είδαν από απόσταση ένα φοβικό σκύλο που έμοιαζε με το θύμα του βασανισμού αλλά δεν πρόκειται για το ίδιο ζώο, παρά τη βεβαιότητα των κατοίκων του ακριτικού χωριού και των στρατιωτών του φυλακίου. Το κανελί σκυλί που εκτόξευσαν πάνω από το ύψωμα οι δύο φαντάροι πιθανότατα σκοτώθηκε και απλά έτυχε να μοιάζει αρκετά με το μοναδικό αδέσποτο που περιπλανιέται τον τελευταίο καιρό, κοντά στο φυλάκιο του Πληκατίου.

Ακόμα και οι θύτες του, σήμερα, είμαι βέβαιος πως θα παρακαλούσαν το θύμα τους να είχε γλιτώσει. Δυστυχώς και για εκείνους, η ζωή αποδείχτηκε περισσότερο σκληρή από ό,τι ήλπιζαν. Όπως και για το θύμα τους…