ΕΚΑΒ με κίνηση στους τέσσερις τροχούς

Τρία καινούργια ασθενοφόρα, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», πρόσθεσε στο στόλο της η 7η Περιφέρεια Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας του ΕΚΑΒ, συνεχίζοντας έστω με τη μορφή των δωρεών την προσπάθεια αναβάθμισης των οχημάτων που φτάνουν να εξυπηρετήσουν στα καθημερινά περιστατικά τους πολίτες.

Τρία ολοκαίνουργια οχήματα ασθενοφόρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, χαρακτηριστικό που οδήγησε την διεύθυνση της 7ης Περιφέρειας να κατανείμει με τέτοιο τρόπο τα τρία οχήματα ώστε να εξυπηρετήσουν μέγιστα και πρωτίστως περιοχές με ανάγλυφο δύσκολο, όπου η κίνηση διευκολύνεται για οχήματα 4Χ4.

Έτσι, όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, ο Βασίλης Παπαδιώτης, προϊστάμενος της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, το ένα όχημα δόθηκε στην Κέρκυρα για τις δύσκολες περιοχές όπου ένα κανονικό όχημα δυσκολεύεται, όπως είναι τα Καντούνια, το δεύτερο όχημα θα κατευθυνθεί στα Πράμαντα και το τρίτο θα μείνει στα Γιάννενα για να επιτάσσεται κάθε φορά που υπάρχει περιστατικό σε περιοχές όπως είναι τα Ζαγόρια, η Κόνιτσα ή το Μέτσοβο.

Τα εν λόγω ασθενοφόρα είναι 4Χ4, έχουν ίδια ισχύ με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ, καταναλώνουν πετρέλαιο και είναι μικρότερα σε όγκο αλλά είναι περισσότερο εργονομικά και ευκολότερα στη διαχείριση των περιστατικών για τους γιατρούς και τους διασώστες. «Σαφώς και με αυτά θα είμαστε καλύτερα, πιο άμεσα, πιο γρήγορα στα περιστατικά και τα οχήματά μας θα είναι σε λιγότερες μέρες στα συνεργεία. Θα εκμηδενίσουμε το νεκρό χρόνο…» σημείωσε.

 

Τηλεπικοινωνίες και βάση

Η ανανέωση του ΕΚΑΒ συνεχίζεται, επανέλαβε για μια ακόμα φορά, ο κ. Παπαδιώτης. Το σύστημα ΤΕΤΡΑ της τηλεπικοινωνίας είναι σχεδόν έτοιμο, η Κέρκυρα είναι σε ποσοστό 97% καλυμμένη και πρόκειται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία, ενώ έπεται ο Νομός Θεσπρωτίας.

Ως το τέλος του μηνός, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαδιώτης, θα έρθει στα Γιάννενα ο διοικητής του ΕΚΑΒ από την Αθήνα και στο πλαίσιο των ζητημάτων που θα του θέσει ο κ. Παπαδιώτης θα είναι και η βάση του Ακτίου, του ΕΚΑΒ. «Δεν θα πω τίποτα παραπάνω σήμερα. Γιατί είμαι από αυτούς που προτιμάμε να λέμε λιγότερα και να κάνουμε περισσότερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ευχόμενος η θερινή σεζόν να την υπηρεσία του καθ’ όλα έτοιμη.

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Νέοι Αγώνες" στο φύλλο της Παρασκευής, 16/3/2018)