Περιθώρια βελτιώσεων του σχεδίου της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ άφησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Κάλυψε το διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αλλά άφησε περιθώρια αλλαγών στο οργανόγραμμα της 4ης πτέρυγας του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος. Θυμίζουμε εδώ πως ο Βασίλης Τσίκαρης έχει αφήσει περιθώριο αναθεώρησης της απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου μόνο για την καρδιοχειρουργική κλινική.

Ο κ. Νικολόπουλος δε σχολίασε τη σωρεία αντιδράσεων κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΓΝΙ, για τη σταδιακή μεταφορά τμημάτων και κλινικών στο πενταόροφο, υπερασπίστηκε ωστόσο την απόφαση της διοίκησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δε βιάστηκε, γιατί όταν έχεις έτοιμο το κτίριο, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει, δικαίως προχωράς στη μεταφορά τμημάτων». Τόνισε πως επιμέρους θέματα υπάρχουν και πρέπει να επιλυθούν, κάποια εκ των οποίων είναι σημαντικά, όπως η επέκταση χωροταξική και η επάρκεια της αιματολογικής που έπρεπε να γίνει άμεσα. Άρα τόνισε, σωστά προχωρά σε ρυθμίσεις που αφορούν τη φάση αυτή της αναδιοργάνωσης των χώρων του νοσοκομείου.

«Το ότι υπάρχουν αγκάθια, σύντομα μπορούν να διευθετηθούν» σημείωσε και παρέπεμψε στο υπό σύνταξη και σύντομα υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις διοικητικές αλλαγές και το ενιαίο πλαίσιο οργανισμών νοσοκομείων και πανεπιστημιακών. Με βάση το τελικό σχέδιο του νόμου θα γίνει μια επιπλέον συζήτηση, τόνισε, παίρνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα από τα νέα πλαίσια των οργανισμών. «Πολλές από τις αντιδράσεις που σήμερα υπάρχουν και στηρίζονται και στο παλιό πλαίσιο των οργανισμών που είναι απαρχαιωμένο, θα αμβλυνθούν και θα υπάρχουν λύσεις κυρίως προς το συμφέρον των ασθενών και προς το συμφέρον της λειτουργίας του νοσοκομείου» τόνισε.

Ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε ακόμα ότι το τι θα εγκατασταθεί από πλευράς κλινικών είναι ορισμένο και υποχρεωτικό από την αρχή της ανέγερσης της 4ης πτέρυγας. Σημείωσε δε με έμφαση πως «δε νομίζω ότι κανένας είναι κάθετος ότι δε μπορεί να υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις πάνω σε αυτά και πιστεύω ότι μια διαρκής συζήτηση και διαρκής βελτίωση μπορεί να συμβεί άρα και στο θέμα της μεταφοράς των κλινικών».

Το προσωπικό είναι «αγκάθι» στο σύνολο του συστήματος υγείας και όχι μόνο για την 4η πτέρυγα, απάντησε ερωτηθείς ο κ. Νικολόπουλος, επανέλαβε εξαγγελίες για προσλήψεις προσωπικού αλλά επί του συγκεκριμένου δε δεσμεύτηκε πως οι ανάγκες που θα δημιουργηθούν κυρίως σε νοσηλευτικό, παραιατρικό και τεχνικό προσωπικό θα καλυφθούν άμεσα.

Ως το τέλος του 2018 το «Πολυδύναμο»

Το Πολυδύναμο του «Χατζηκώστα» μπορεί να λειτουργήσει ως το τέλος του 2018.

Όπως ανέφερε ερωτηθείς ο κ. Νικολόπουλος προχωρά η συζήτηση μεταξύ του νοσοκομείου της ψυχιατρικής κλινικής του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ για να λειτουργήσει ως κέντρο απεξάρτησης από αλκοόλ και ναρκωτικά, έχουν προχωρήσει οι εισηγήσεις και η οργάνωση, σύντομα θα αρχίσει η πρόσληψη προσωπικού ώστε προς το τέλος του 2018 να αρχίσει να δέχεται τους πρώτους που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του.