Τσίκαρης σε ρόλο Πολάκη... "πυροβολεί" τη Δικαιοσύνη!

Βρήκε τοίχο και… επιμένει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στο θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας και σίτισης.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων είναι στην ίδια γραμμή με την προσωρινή διαταγή που ακύρωσε πριν από τρεις εβδομάδες το διαγωνισμό του νοσοκομείου για την πρόσληψη των 199 συμβασιούχων και πλέον είναι άδηλο το μέλλον αυτών των εργαζομένων, τους οποίους η ίδια η διοίκηση έθεσε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και είναι άγνωστο αν θα πληρωθούν για τις τρεις εβδομάδες που εργάστηκαν. Η προσφεύγουσα στη δικαιοσύνη εργολαβική εταιρεία κατέθεσε σήμερα ήδη την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να παγώσει η πληρωμή των συμβασιούχων.

Η καθαριότητα του νοσοκομείου είναι τώρα στον αέρα και για τη διοίκηση του Βασίλη Τσίκαρη, υπεύθυνος δεν είναι ο ίδιος για τους χειρισμούς του αλλά η Δικαιοσύνη!

Με σημερινές δηλώσεις του ο κ. Τσίκαρης απέδωσε την απόφαση του δικαστηρίου σε εσφαλμένα δεδομένα γιατί όπως υποστήριξε δεν ελήφθησαν υπόψιν οι δύο αναφορές που έκανε το νοσοκομείο και τόνισε πως ο ίδιος έχει ενεργήσει απολύτως νόμιμα!

Στην κατάληξη της δήλωσής του ο κ. Τσίκαρης τόνισε "Δηλώνω δημόσια ότι, την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για τις δυσλειτουργίες που ενδέχεται να δημιουργηθούν στο τομέα της καθαριότητας του Νοσοκομείου και τις εξ αυτών πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, θα φέρουν τα αρμόδια όργανα που έλαβαν ή έχουν την ευθύνη να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Το Κύρος, ο Σεβασμός και η Ανεξαρτησία Ατόμων και Θεσμών δεν Χαρίζονται ούτε Επιβάλλονται με νόμους και διατάξεις. ΚΑΤΑΧΤΙΩΝΤΑΙ".

Οι νομικοί της εργολήπτριας εταιρείας που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, μετά τη θετική για την ίδια απόφαση, την κατέθεσε την Παρασκευή κιόλας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να μπλοκάρει την πληρωμή του προσωπικού. Ο κ. Τσίκαρης εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν προκύπτει ζήτημα με την πληρωμή του προσωπικού, ενώ το μόνο πρόβλημα που βλέπει είναι πως δεν θα μπορεί να υπογράψει τις συμβάσεις των ανθρώπων που θα έλθουν να αντικαταστήσουν όσους προηγούνται στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ αν αυτό κριθεί στον έλεγχο των φακέλων που ακόμα δεν έχει τελειώσει, γιατί οι προσλήψεις που επικαλείται ο διοικητής είναι οι προσωρινές και μη ελεγμένες από το ΑΣΕΠ. Το ότι έκρινε παράνομο τον διαγωνισμό το δικαστήριο, είναι λεπτομέρεια για τον κ. Τσίκαρη και καλεί τους συμβασιούχους να βρίσκονται τη Δευτέρα κανονικά στη δουλειά τους!!!! «Όσον αφορά τις συμβάσεις δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» είπε, «συνεχίζουμε να λειτουργούμε όπως κάνουμε από την 1η του μηνός. Να μην ακούνε φήμες και διαδόσεις για τις συμβάσεις και ότι δεν θα πληρωθούν». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε όσους ασκούν «μπούλινγκ», τρομοκρατία και παραπληροφόρηση στους εργαζόμενους, λέγοντάς τους πως δεν θα πληρωθούν… Θα πληρωθούν τόνισε, δύο ή τρεις φορές, επικαλούμενος μια κάποια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου…

Καμία ευθύνη από αυτούς που τα έκαναν θάλασσα, στη γνωστή λογική του ΣΥΡΙΖΑ "φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς". Στους συμβασιούχους που είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν για τις μέρες που δούλεψαν, τι έχει να πει ο κ. Τσίκαρης;