Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Άρχισε η εγκατάσταση δεξαμενών από τη BP

Τις διαδικασίες εγκατάστασης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» ξεκίνησε η πρώτη αεροπορική εταιρεία τις τελευταίες μέρες.

Πρόκειται για την BPπου εδώ και καιρό, είχε πρώτη προχωρήσει τις αδειοδοτικές διαδικασίες για να έχει το δικαίωμα εγκατάστασης και λειτουργίας στο τοπικό αεροδρόμιο και αν και θεωρήθηκε σα να ακολουθεί την EKO, τελικώς ήταν αυτή που κατάφερε με καλύτερη γνώση των διαδικασιών και γρηγορότερο ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών δυσκολιών να θέσει σε λειτουργία την πρώτη αντλία, τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως δήλωσε στη ΒΗΜΑ Τηλεόρασης ο υπεύθυνος στρατηγικής και ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης, είναι θετική η έκβαση στο μεγάλο θέμα του ανεφοδιασμού καυσίμων με τις εν εξελίξει διαδικασίες εγκατάστασης στο αεροδρόμιο και θα ακολουθήσει σύντομα και η δεύτερη εταιρεία – ΕΚΟ- ώστε στις αρχές του νέου χρόνου να ολοκληρώσει κι αυτή την αδειοδότηση.

«Πέραν από τα θεσμικά και καταστατικά καθήκοντα που πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς είχαν στη συγκεκριμένη υπόθεση και που χρειάστηκε να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν δυσκολίες, μπορούμε να πούμε ότι ναι, έχουμε το αεροδρόμιο στα χέρια μας» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Κουδούνης.

«Μεγάλο κομμάτι για την τουριστική προβολή της περιοχής μας είναι οι οδικοί άξονες, η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι της αλλά όλα αυτά, μαζί με ένα ενεργό, ισχυρό και αναβαθμισμένο αεροδρόμιο μας δίνει άλλη οπτική στο πως να προσεγγίσουμε και να εκμεταλλευτούμε καλύτερα το τοπικό τουριστικό προϊόν. Είναι μια άλλη εικόνα για μια άλλη Ήπειρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ρεκόρ πληρότητας

Αγγίζουν ρεκόρ εποχών τα στοιχεία των κρατήσεων για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Οι οδικοί άξονες, Ιόνια και Εγνατία Οδός, έχουν ανοίξει για την παραδοσιακή αγορά των Ιωαννίνων που είναι η ελληνική. Ο κόσμος πλέον έρχεται ευκολότερα και αυτό αλλάζει εντελώς την προοπτική της περιοχής, σημείωσε ο κ. Κουδούνης προσθέτοντας παράλληλα, την τεράστια δουλειά που έχει γίνει από τους τοπικούς φορείς στο πως επικοινωνούμε την περιοχή και πως προβάλλεται το τουριστικό προϊόν.