Λάδι στη φωτιά του... δέντρου από την παράταξη Μπαρτζώκα

Με ακτιβισμό… απαντά στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, στο θέμα του στολισμού της κεντρικής πλατείας.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αναμένεται να ανεβάσει ιδιαίτερες θερμοκρασίες και ντεσιμπέλ… λόγω του περίφημου «δέντρου» της Σχολής Καλών Τεχνών, η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα έκανε γνωστό με επιστολή της προς τον Δήμαρχο της πόλης ότι θα στολίσει το δικό της δέντρο, κανονικό και Χριστουγεννιάτικο, στην κεντρική πλατεία την ερχόμενη Τετάρτη. Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», άλλωστε ήταν η πρώτη που με δελτίο τύπου της 9ης Δεκεμβρίου, είχε θεωρήσει «εξαιρετικά εσφαλμένη» την επιλογή να αποτελέσει η κατασκευή του πύργου του Τάτλιν το φετινό στολισμό του κεντρικότερου σημείου της πόλης.

«Αναγνωρίζοντάς σας τις καλύτερες των προθέσεων για να κάνετε αναγνωρίσιμο στα Ιωάννινα ένα καινοτόμο χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν μπορούμε, από την άλλη, να παραγνωρίσουμε και την καθολική αντίθεση των δημοτών μας με την συγκεκριμένη, φετινή επιλογή σας. Όπως, λοιπόν, έχουμε ανακοινώσει, προτιθέμεθα την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, να στήσουμε ένα κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγορασμένο με τη συνδρομή των μελών μας, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει κι ένα παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο άρωμα» τονίζει η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ζητώντας την άδεια του Δήμου. Η συνέχεια… στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό που σίγουρα θα τεθεί από τη δημοτική αρχή είναι η τεχνική αδυναμία να στηριχθεί χωρίς κινδύνους, ένα υψηλό δέντρο στην κεντρική πλατεία.

Επομένως, η πρωτοβουλία της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα είναι σαν εύφλεκτη ύλη στη φωτιά που έκαψε την πόλη επί ένα δεκαήμερο σχεδόν...