ΠΓΝΙ: Στηρίζει διοίκηση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και... προκαλεί τη νοημοσύνη

Θέση υπέρ του διοικητή του ΠΓΝΙ Βασίλη Τσίκαρη και υπέρ της γραμμής Πολάκη περί… «κάθαρσης», παίρνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα γεγονότα της δικαστικής δίωξης σε βάρος της διοίκησης του Νοσοκομείου για την πρόσληψη 199 εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας και σίτισης, η οποία διαδικασία προσεβλήθη, με την προσωρινή δικαίωση του εργολάβου, στη Δικαιοσύνη.

Από την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, η Αστυνομία διεξάγει ανακριτική έρευνα για τα αίτια μη υλοποίησης της δικαστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία ο εργολάβος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, με προσωρινή διαταγή, εναντίον του νοσοκομείου, για το διαγωνισμό. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και τα μέλη της διοίκησης του ΠΓΝΙ στα παρά τρίχα… γλίτωσαν το αυτόφωρο την περασμένη Παρασκευή.

Μετά τον Παύλο Πολάκη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, γενικώς σιωπούσα σε μια σειρά από σημαντικά και κρίσιμα θέματα για την περιοχή – καμία ανακοίνωση δεν εξέδωσε για την άγρια αστυνομική καταστολή σε βάρος των απολυμένων των supermarketΚαρυπίδη, την περασμένη εβδομάδα, ούτε για τα διόδια του Δροσοχωρίου… - παρεμβαίνει στο εν λόγω θέμα για να στηρίξει πολιτικά τον διοικητή του ΠΓΝΙ, μέλος της ΝΕ, και καταδικάζει το δικαίωμα να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, ένας επιχειρηματίας, καλός ή κακός δεν έχει καμία απολύτως σχέση, που θεωρεί ότι θίγεται οικονομικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια των εργολαβικών εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καθαριότητας να επιβάλλουν με κάθε τρόπο στους δημόσιους φορείς την ικανοποίηση των οικονομικών τους συμφερόντων, εις βάρος μάλιστα του συστήματος δημόσιας Υγείας και του δημόσιου συμφέροντος γενικότερα. Η προσπάθεια τους αυτή στη περιοχή μας εστιάζεται το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με προσφυγές και μηνύσεις ενάντια στις αποφάσεις της Διοίκησης, αποφάσεις που αποσκοπούν στην επαναφορά των υπηρεσιών καθαριότητας με δημόσιο πρόσημο, με βελτιωμένες εργασιακές σχέσεις και με καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για τα οικονομικά του ίδιου του Νοσοκομείου. Αποκορύφωμα της επίθεσης των εργολαβικών εταιρειών αποτελεί η τελευταία μήνυση κατά του Διοικητή και του Διευθυντή Διοικητικού-Οικονομικού του Νοσοκομείου επειδή επέτρεψαν στους νεοπροσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ εργαζόμενους να εργαστούν». Η ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά επιμελώς το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι προσωρινά και ο ΑΣΕΠ δεν τα έχει ελέγξει ακόμα. Η υπογραφή των συμβάσεων εκ μέρους των εργαζομένων, έγινε υπό την αίρεση της έγκρισης των προσωρινών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ…

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βλέπει συμφέροντα πολιτικά πίσω από τις τελευταίες εξελίξεις και ασφαλώς δεν αναγνωρίζει τα τρομακτικά λάθη της διοίκησης του νοσοκομείου στη διαδικασία του διαγωνισμού, τα οποία έχει ενίοτε επισημάνει με τις γνωματεύσεις του και ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου, χωρίς να εισακουστεί από τον διοικητή.

Για τα λάθη της κυβέρνησης φταίει για μια ακόμα φορά η ΝΔ… και λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Το γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία, που δεν είχε ούτε έχει συνεργασία με το ΠΓΝΙ, προσφεύγει ενάντια σε μια διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στο Νοσοκομείο επικαλούμενη το Ν. 4412/2016, που αφορά θεσμικό πλαίσιο για τις προμήθειες, τα έργα και την παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο, αποδεικνύει τις πραγματικές πολιτικές διαστάσεις των ενεργειών αυτών. Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια συντονισμένη προσπάθεια από διάφορα και ετερόκλητα κέντρα με στόχο να απαξιωθούν και ει δυνατόν να σταματήσουν τα θετικά βήματα εξυγίανσης και επαναφοράς του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της Υγείας στα οποία προχωρά η Κυβέρνηση αλλά και τοπικά οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Επιχειρείται λοιπόν, να επιβληθεί στη χώρα μας ο πυρήνας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που απέρριψε στις εκλογές ο Ελληνικός Λαός, ενώ συνεχίζει να μας την προτείνει η ΝΔ, δηλ. λιγότερο κράτος και απολύσεις, με το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο να είναι ενοικιαζόμενοι από εταιρείες που “εμπορεύονται” εργατικό δυναμικό».