Τη διάσταση απόψεων μεταξύ Δήμου Ζίτσας και ΔΕΥΑΙ επιβεβαιώνει ο Θ. Μπέγκας

Την απόλυτη κάλυψη του πολιτικού του προϊσταμένου φαίνεται πως έχει ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτετευσης Ιωαννίνων, στην κόντρα που έχει ανοίξει άθελά της η ΔΕΥΑΙ με το Δήμο Ζίτσας, λόγω άρνησης του τελευταίου να αποδεχτεί παλιότερες προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφηκαν από τους προηγούμενους Δημάρχους Βλέτσα και Ρογκότη για τη σύνδεση των σπιτιών της Ελεούσας, με το αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΙ.

Το θέμα ανέδειξε η ΒΗΜΑ Τηλεόραση και το bourxas.gr, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας να ζητήσει τη σύνδεση των σπιτιών της Ελεούσας στο αποχετευτικό με μόλις 2 ευρώ το τετραγωνικό και τα χρήματα να πάνε εξ ολοκλήρου στο Δήμο (!), απόφαση πρωτοφανή για τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης και για τον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΥΑ,
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, το βράδυ της Τετάρτης, το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης "Γιάννενα Τώρα" και την απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Μπέγκας τονίζοντας τη βούληση να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, εννοώντας προφανώς τις προγραμματικές συμβάσεις που υπέγραψαν με τη ΔΕΥΑΙ, οι προκάτοχοι του Μιχάλη Πλιάκου. "Στη Διοίκηση υπάρχει συνέχεια και με βάση τις προγραμματικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, πρέπει να πορευτούμε, στη λογική ότι όλοι οι πολίτες είναι ισότιμοι. Μάλλον η νέα διοίκηση της Ζίτσας αντιλαμβάνεται αλλιώς τα πράγματα. Δεν μπαίνω στη λογική της να κριτικάρω αλλά εμείς ζητούμε την τήρηση των συμφωνηθέντων" τόνισε ο Δήμαρχος προαναγγέλλοντας την κίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών σε βάρος του Δήμου Ζίτσας, αφού καθαρογραφεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Προφανώς λοιπόν, πάμε σε μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και του Δήμου Ζίτσας, με ζημιωμένους τους δημότες της Ελεούσας.
Κάπου μεταξύ της σύσσωμης καταδίκης των χθεσινών φαινομένων άγριας καταστολής από την Αστυνομία σε βάρος των απεργών και των αλληλέγγυων των απολυμένων του πρώην "Καριπίδη", θέμα που έθεσαν οι Τασιούλας και Μαλάμος και της καταδίκης της τυφλής τρομοκρατικής βίας στο Σινά κατά το πολύνεκρο χτύπημα των τζιχαντιστών που ανέφερε ο Λάζαρος Νάτσης, ο επικεφαλής της παράταξης "Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή" ζήτησε μια συζήτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με αφορμή τα γεγονότα της Μάνδρας αλλά και την προ επταετίας καταστροφή στο Λεκανοπέδιο, από τις μεγάλης έκτασης βροχοπτώσεις τότε.

Απαντώντας ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε σε μια σύσκεψη που έγινε χθες για το θέμα και τόνισε πως σε συνεργασία με το ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης το ζήτημα πρέπει να ανοίξει για να αποφασιστούν από κοινού παρεμβάσεις που θα προλάβουν μια νέα καταστροφή. "Ο σχεδιασμός από πολύ παλιά είχε περιοχές που θα είναι οι υποδοχείς σε περίπτωση υψηλών βροχοπτώσεων του όγκου του νερού, οι οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό έχουν δομηθεί" σημείωσε ο Δήμαρχος και δεσμεύτηκε για μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα εξετάσει το θέμα.