ΔΗΓΜΑΤΑ 17/3/2018

Στην περίπτωσή μου, τις τελευταίες ώρες, είδα «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ να μου τείνουν κλαδί ελαίας, γιατί αντελήφθησαν οι αγαθοί, όψιμα, πως δεν τόλμησε να βουτήξει τα χέρια του στα πετρέλαια… όλος ο τοπικός τύπος. Το έκανε ωστόσο, ένας… «εμπαθής» με την εξουσία τους που άκουσε τις καταγγελίες τους και τις πήγε ένα βήμα παραπέρα, αναζητώντας την αλήθεια στο θέμα με τα καύσιμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Θα περιαυτολογήσω…

Επιτρέψτε μου να περιαυτολογήσω, αν και δεν το συνηθίζω…

Αναγνωρίζω τις εξής δύο αρχές: α) τον – κάθε - πολιτικό δεν τον πιάνεις ποτέ φίλο και β) ο – καλός – δημοσιογράφος δε γίνεται ποτέ φίλος με την κάθε μορφής εξουσία.

Στην περίπτωσή μου, τις τελευταίες ώρες, είδα «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ να μου τείνουν κλαδί ελαίας, γιατί αντελήφθησαν οι αγαθοί, όψιμα, πως δεν τόλμησε να βουτήξει τα χέρια του στα πετρέλαια… όλος ο τοπικός τύπος. Το έκανε ωστόσο, ένας… «εμπαθής» με την εξουσία τους που άκουσε τις καταγγελίες τους και τις πήγε ένα βήμα παραπέρα, αναζητώντας την αλήθεια στο θέμα με τα καύσιμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Επειδή «σύντροφοι», καλός δεν είναι μόνο ο δημοσιογράφος που συμφωνεί μαζί σας - πιστέψτε με - σας παρακαλώ, τιμήστε από δω και στο εξής, την όποια αριστεροσύνη σας και σεβαστείτε τις κριτικές, σε βάρος σας, φωνές.

Κι επειδή φίλε Βασίλη, θα σε ξαναστενοχώρησω, ίσως σύντομα, είναι βέβαιο, μείνε διοικητής, για να μείνω δημοσιογράφος. Όταν γυρίσεις στην αντιπολίτευση, τα ξαναλέμε…

 

Μια ακόμα παραίτηση στην «Ήπειρος Ανατροπής»;

Ο αντιπολιτευτικός οίστρος της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», δε θα λάβει τέλος, μετά και το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, όπου η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τις καταγγελίες Τσίκαρη για την προμήθεια καυσίμων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο Βασίλης Τσίκαρης ίσως, έφερε σε πέρας την τελευταία αντιπολιτευτική του αποστολή, γιατί αν κάνει πράξη τη δέσμευση που ανέλαβε ενώπιον των συναδέλφων του της παράταξης, θα παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος και τη θέση του θα καταλάβει ο Γιώργος Κρανάς, επόμενος σε σταυρούς υποψήφιος της «Ήπειρος Ανατροπής», μετά το νεοεισελθόντα στο σώμα, Γιάννη Ντάλλα.

Αν όντως παραιτηθεί λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του ο διοικητής του ΠΓΝΙ, έστω και με καθυστέρηση, θα ελευθερώσει μια θέση στην παράταξη για μια μαχητική φωνή, όπως αυτή του τέως Δημάρχου Παμβώτιδος.

Χαρές να δείτε που θα κάνει ο Αλέκος!

 

Δύο Ιωάννου υποψήφιοι Δήμαρχοι

Αποχωρήσεις όμως, φημολογείται πως θα έχουμε, έστω προεκλογικά, και στην «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», την παράταξη Καχριμάνη, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Δε μιλώ για τους δυσαρεστημένους εκ των πρώην αντιπεριφερειαρχών αλλά για τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, ο οποίος σχεδιάζει να κατέλθει υποψήφιος για Δήμαρχος στο Δήμο Πρέβεζας.

Τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα αν αποτολμήσει όντως την κάθοδο, ο πετυχημένος επιχειρηματίας, γιατί θα βρει απέναντί του, έναν άλλο Ιωάννου… Τον πρώην Νομάρχη Πρέβεζας. Εκτός αν ο Στράτος ελπίζει πως θα ωφεληθεί από τη διάσπαση του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, στην περίπτωση που ο Χρήστος Μπαΐλης είναι εκ νέου υποψήφιος.

 

Στο Δήμο Δωδώνης για εκλογές

Με ενδιαφέρον καταγράφω το… εισρέον κύμα πληροφόρησης για την κινητικότητα των ενδιαφερόμενων υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης χρονιάς, και όπως καταλάβετε ήδη, με τις αναφορές μου, θα σας κρατώ ενήμερους.

Ο Δήμος Δωδώνης είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, γιατί στις εκλογές του 2014, η εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρώην Δήμαρχο Κώστα Κατσανάκη και το νικητή των εκλογών Χρήστο Ντακαλέτση, εμφάνισε απίστευτη σφοδρότητα στην αντιπαράθεση των δύο.

Το αποτέλεσμα έγειρε υπέρ του δεύτερου, λόγω και της στήριξης που είχε από τον τέως Δήμαρχο της «Καποδιστριακής» Δωδώνης, Γιάννη Μπούκα. Ο τελευταίος, από την επομένη των εκλογών, παρακάμφθηκε εντελώς από τον επικεφαλής της παράταξης και του στερήθηκε ουσιαστικά το όποιο δικαίωμα παρέμβασης στα τεκταινόμενα του Δήμου, όπως λέει ο ίδιος στους δικούς του, αφού είχε προεξοφλήσει εξ αρχής πως δεν τον ενδιέφερε μια θέση αντιδημάρχου. Έχει να λέει πιο χαρακτηριστικά πως ακόμα και ο Κατσανάκης τον συμβουλεύονταν όσο τον είχε απέναντι, κατά την τετραετία 2010-2014, κάτι που δεν ίσχυσε ούτε στιγμή, με το Δήμαρχο που στήριξε στις εκλογές του 2014…

Έτσι, ο Γιάννης ο Μπούκας είναι σίγουρο πως θα επανακάμψει στις επόμενες εκλογές, ενώ ο τρίτος της ιστορίας… Κατσανάκης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Αναμένεται λοιπόν, εκλογικό ντέρμπι…

 

Ο Σιάκας περιμένει…

Μιλώντας για υποψηφιότητες, στο Δήμο Ιωαννιτών, ο Φίλιππος Σιάκας, το βράδυ της Τετάρτης, μίλησε εφ’ όλης της ύλης, στο δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση.

Ήταν η πρώτη φορά που ο γιατρός του «Χατζηκώστα» μίλησε δημόσια μετά την θέση του σε αργία ενός έτους, από την ποινή που του επέβαλε το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εξαιτίας φερόμενης εμπλοκής του στο σκάνδαλο με τα επιθέματα.

Για το ΣΥΡΙΖΑ και τους Υπουργούς Υγείας ήταν λάβρος, περιττό να σας πω… και περιέγραψε με λίγα λόγια, ένα «καθεστώς» που στέλνει στο «απόσπασμα» - δε σκοτώνεται μόνο το σώμα! - πολιτικούς αντιπάλους, με προγραφές και συνοπτικές διαδικασίες, τις οποίες θα ζήλευε και η Χούντα! Όπως και με τη ΝΔ ήταν σκληρός, γιατί θεωρεί ότι το κόμμα με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής, δεν τον κάλυψε ούτε κατά διάνοια.

Στο ερώτημα ωστόσο, αν «κάηκε» πολιτικά λόγω αυτής της εμπλοκής του σε ένα ιατρικό σκάνδαλο, ο κ. Σιάκας διαφώνησε ευθέως και δήλωσε πως η φιλοδοξία του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει σβήσει. Περιμένει κι αυτός όπως και πολλοί άλλοι, το νέο νόμο του «Καλλικράτη» και την απλή αναλογική.

Το γράφω… και το αφήνω εδώ να υπάρχει…

 

Ο κουκουές και ο Τσίπρας

«Καταδρομικές» όπως η κινητοποίηση του ΚΚΕ κατά του Αμερικανού Πρέσβη GeoffreyPyatt, το πρωί της Παρασκευής, έξω από το Δημαρχείο των Ιωαννίνων, υπενθυμίζουν πως το ΚΚΕ παραμένει μια από τις ελάχιστες συνεπείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

«Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» φωνάζει μια ζωή ο κουκουές, το ίδιο εξακολουθεί να λέει και σήμερα, στις εμβριθείς αναλύσεις του για την γεωπολιτική αστάθεια στα ΝΑ Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Μπορεί και να συνδέει το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων επειδή δεν πήρε θέση για τον πόλεμο στη Συρία ή τις έρευνες υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 10 της Κύπρου! Αυτός είναι…

Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς πάντως, ο κουκουές δεν είναι Τσίπρας.

 

Άλλα κόλπα…

Αντιπολίτευση με το fb, δε γίνεται, παίδες!

Έχεις γεγονότα και είσαι αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων; Τα καταγγέλλεις με μια ανακοίνωση: ο τάδε επιχειρηματίας ευνοήθηκε από τη δημοτική αρχή, στο δείνα χάρισαν πρόστιμα κτλ. Με γεγονότα, κι όχι εικασίες, για κάτι που ΘΑ αποφασίσει η πλειοψηφία τη Δευτέρα.

Για την επίσημη ανακοίνωση που θα υπογράψει μια παράταξη, θα κληθεί να δώσει λόγο. Για μια ανάρτηση στο fbόμως, φίλε - μέλος της παράταξης, δεν θα εκτεθείς πολιτικά παρά μόνο στους ελάχιστους από τους «φίλους» σου που γνωρίζουν, αλλά μια αγωγή θα την φας, αν έγραψες χοντρές ανακρίβειες για κάποιον…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΗΓΜΑΤΑ 15/3/2018 ΔΗΓΜΑΤΑ 20/3/2018 »