ΔΗΓΜΑΤΑ 27/2/2018

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους επικοινωνιακούς «εγκεφάλους» της ΝΔ για τον χειρισμό της «καυτής πατάτας» που λέγεται «Ριζόπουλος».

Πήραμε όλοι μαθήματα αριστοτεχνικών χειρισμών της Πειραιώς, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν με έκπληξη είδαμε στο inboxτων ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των τοπικών ΜΜΕ, την τριών γραμμών δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτού ταυτόχρονα (μην ξεχνιόμαστε) Μαρίας Σπυράκη.

Κόμμα για γέλια (1)

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους επικοινωνιακούς «εγκεφάλους» της ΝΔ για τον χειρισμό της «καυτής πατάτας» που λέγεται «Ριζόπουλος».

Πήραμε όλοι μαθήματα αριστοτεχνικών χειρισμών της Πειραιώς, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν με έκπληξη είδαμε στο inboxτων ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των τοπικών ΜΜΕ, την τριών γραμμών δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτού ταυτόχρονα (μην ξεχνιόμαστε) Μαρίας Σπυράκη.

Διευκρινίζω τα παραπάνω, γιατί έχουν το νόημά τους, επειδή πολύς κόσμος βλέποντας τα σχετικά ρεπορτάζ σε τοπικά siteτο Σάββατο, αναρωτιόταν αν έγινε όντως αυτή η δήλωση… Και κάνω σαφές πως η γραπτή δήλωση της Σπυράκη έγινε, απεστάλη στα τοπικά ΜΜΕ και έτυχε μάλιστα, να μιλήσω με μια συνεργάτη της που δεν είχε τη διεύθυνση ενός τοπικού μέσου και ζήτησε τη βοήθειά μου… Η δήλωση δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ούτε πουθενά αλλού σε κάποιο επίσημο siteτης ΝΔ αναρτημένη, ούτε τη βρήκα στα socialmediaτης εκπροσώπου τύπου. Για να το θέσω κομψά, οι άνθρωποι την ανάγκην φιλοτιμία ποιούμενοι… έκαναν το χατίρι στον Αλέκο και προσπάθησαν να κάνουν το ρεζιλίκι όσο το δυνατόν μικρότερο για τους ίδιους…

 

***************************

Η δήλωση για την «εκδήλωση» (2) – κάνει και ρίμα…

Η δήλωση για την «εκδήλωση» έχει ως εξής: «Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση που διοργανώνεται τη Δευτέρα. Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη, τον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος απολαμβάνει την αμέριστη εμπιστοσύνη της ΝΔ»!

Σε ποια εκδήλωση αναφέρεται η κ. Σπυράκη; Προφανώς δεν θέλει να πει το όνομα «Ριζόπουλος», γι’ αυτό κανείς μπορεί να υποθέσει… σε όποια εκδήλωση έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα, από τα Γιάννενα ως την Ηγουμενίτσα. Από την πίτα του ΤΕΕ μέχρι την ομιλία του Κ. Πέτσιου στην ΕΗΜ… Δε λέει την εκδήλωση για να μην τη διαφημίσει αλλά βγάζει ανακοίνωση ολόκληρη εκπρόσωπος τύπου, για να αποκηρύξει την… «εκδήλωση»! Η γελοιότητα χτυπάει κόκκινο κα εκπρόσωπε, και σε είχα για σοβαρή!

Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη, προφανώς, που είναι μάλιστα και Νεοδημοκράτης, είναι το δεύτερο μισό της δήλωσης. Κι εγώ που νόμιζα πως ο Καχριμάνης ήταν ακομμάτιστος, αφού ως τέτοιος παραμύθιασε τους Ηπειρώτες το 2014 να τον ψηφίσουν, βάζοντας στο ψηφοδέλτιό του Σιαράβα, Φίλη κα… Τελευταία βέβαια, δεν αφήνει εκδήλωση για εκδήλωση της ΝΔ, για να υπενθυμίσει σε όλους πως είναι κομματικός! Το κόμμα αλήθεια, από που το κρατάει και το ρίχνει σε τέτοιο επίπεδο γελοιότητας; Μήπως του έχει υποχρέωση ο Κυριάκος, επειδή τον στήριξε στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2016; Ούτε… Τζιτζικώστα ψήφισε ο Περιφερειάρχης, να θυμίσω σε όσους το ξέχασαν.

Επίσης να θυμίσω, πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια, εκνεύρισε κόσμο ο Αλέκος, λόγω της συμπάθειάς του για Υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… Και στο τέλος, κόλλησε το κουσούρι τους: αγάπησε κι αυτός την καρέκλα κι έγινε αυτή μέρος του σώματός του!

 

***************************

Η σούμα της δήλωσης και της «εκδήλωσης» (3)

Για να το κλείσω, ο Ριζόπουλος πέτυχε το στόχο του. Έκανε «μύλο» τη ΝΔ!

Ο Καχριμάνης για πολλοστή φορά, τους τελευταίους μήνες, πρόδωσε τον πανικό του, κάτι που κατ’ εμέ, δεν δικαιολογείται, γιατί η εξουσία του και το σύστημα που έχει εγκαθιδρύσει, δύσκολα αμφισβητείται. Τα «αυτογκόλ» ωστόσο, είναι πολλά και ο αγώνας μόλις ξεκίνησε… Εν τω μεταξύ, όρισε για τη Δευτέρα και ένα περιφερειακό συμβούλιο, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και κανένα απολύτως σημαντικό, για να μαντρώσει τους συμβούλους του και να είναι σίγουρος πως δε θα ξεμυτίσει κανένας…

Η ΝΔ τέλος, έχει εγκλωβιστεί στο άγχος Καχριμάνη και έχει αναγκαστεί να λέει κάθε τόσο πόσο πολύ τον αγαπά! Δε νομίζω να συμβαίνει αυτό πουθενά αλλού στην υπόλοιπη επικράτεια, να ασχολείται δηλαδή το κόμμα με τα ψυχολογικά ενός αιρετού της που νοιώθει ότι απειλείται. Ας κάνει την εξαίρεση από τώρα λοιπόν και ας του δώσει το χρίσμα ο Κυριάκος, να τελειώνουμε!

Και το κορυφαίο: έπεσε «γραμμή» στα στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων του κόμματος, από την Πειραιώς, να μην τολμήσει ούτε να περάσει κανείς έξω από το GrandSeraiXenia, το απόγευμα της Δευτέρας! Αυτά!

 

Οι εκλογές στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχει αποκτήσει τρομερό ενδιαφέρον και η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των νέων ΝΟΔΕ της ΝΔ, τον ερχόμενο Μάιο. Η ακριβής ημερομηνία των εκλογών δεν έχει καθοριστεί ακόμα αλλά οι προετοιμασίες ξεκινάνε δειλά - δειλά, μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής εγκυκλίου, προ ημερών.

Η μάχη είναι αμφίρροπη και όποιος τολμήσει να θέσει υποψηφιότητα, πρέπει να έχει και ισχυρό κοινωνικό έρεισμα, γιατί αυτή η εκλογή θα είναι από τη βάση και όχι δια αντιπροσώπων, όπως ίσχυε παλιότερα στη ΝΔ.

Ο Σπύρος Βασιλείου, νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ΝΔ, μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος. Ο αντίπαλός του στην προηγούμενη εκλογή, Σάκης Βλέτσας, δίνει πολύ μικρές πιθανότητες να είναι, επίσης…

Η εκλογή θα είναι σίγουρα μια μάχη μηχανισμών, γιατί η ΝΟΔΕ θα έχει πολλή δουλειά, ενόψει των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών και όποιος ελέγχει το κόμμα, θα έχει μια ισχυρή στήριξη. Οψόμεθα…

 

Μια απώλεια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα συλλυπητήρια της στήλης στους οικείους του Ηλία Γκεσούλη.

Ο Ηλίας ήταν ένας μαχητής στη ζωή και στην πολιτική που δε δίσταζε να λέει την άποψή του, κάτι που τον έφερε σε ρήξη με το κόμμα του, το ΚΚΕ. Ασχολούνταν χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πατρίδα του, τα Πράμαντα και το 2006 δεν έγινε Δήμαρχος για ελάχιστους σταυρούς. Το 2014 κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη στην Περιφέρεια Ηπείρου και ήλθε να αντικαταστήσει την επικεφαλής του, δύο χρόνια αργότερα, αλλά λόγω της ασθένειάς του, ποτέ δεν κατάφερε να αφοσιωθεί σε αυτό που ήξερε να κάνει καλά. Την πολιτική…

Στην πεζή πλευρά της υπόθεσης, συνεχίζεται η… κατάρα για την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» που δεν καταφέρνει να στεριώσει ένα σχήμα για να μπορέσει να λειτουργήσει αντιπολιτευτικά, για το διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές. Τη θέση που χηρεύει βάσει του αποτελέσματος των εκλογών του 2014, καταλαμβάνει ο Πωγωνήσιος Γιάννης Ντάλας.

 

Και μια απορία

Η Novartisσκεπάζει τα πάντα επικοινωνιακά, τις τελευταίες μέρες.

Το πόσο όμως, επιφανειακά και καιροσκοπικά αντιμετωπίζει η τρελή παρέα που μας κυβερνά, το χώρο του φαρμάκου και της δημόσιας υγείας, αποδεικνύεται και από το εξής: μου έλεγε στέλεχος οικονομικής υπηρεσίας νοσοκομείου της Ηπείρου πως προ ημερών δέχτηκε τηλέφωνο από τη διεύθυνση πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα που τον πίεσε να προτάξει για αποπληρωμή το τιμολόγιο της εν λόγω εταιρείας! Ακόμα και μέσα στη δίνη του σκανδάλου της Novartisδηλαδή, οι πολυεθνικές δε χαμπαριάζουν. Και αν πέφτουν πάνω σε έντιμους υπαλλήλους, πάει καλώς!

Είναι δυνατόν ωστόσο, να επαφίεται η μίζα στην καλή θέση του υπηρεσιακού και την προσφορά της πολυεθνικής και να μην προβλέπονται ακόμα και σήμερα, οι δικλείδες που θα αποτρέπουν αυτά τα φαινόμενα;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΗΓΜΑΤΑ 24/2/2018 ΔΗΓΜΑΤΑ 1/3/2018 »