ΔΗΓΜΑΤΑ 30/12/2017

Σκεφτόμουν το απόγευμα της Πέμπτης: «μα πως δεν έστειλαν «κοινή δήλωση» οι Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να πανηγυρίσουν για την χορήγηση του πρωτοχρονιάτικου έξτρα επιδόματος θέρμανσης στους έξι Νομούς της Β. Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων»; Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις… είδα, με καθυστέρηση, το απόγευμα της ίδιας μέρας το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του Γιάννη Στέφου…

Η δήλωση που ανέμενα… (1)

Σκεφτόμουν το απόγευμα της Πέμπτης: «μα πως δεν έστειλαν «κοινή δήλωση» οι Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να πανηγυρίσουν για την χορήγηση του πρωτοχρονιάτικου έξτρα επιδόματος θέρμανσης στους έξι Νομούς της Β. Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων»; Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις… είδα, με καθυστέρηση, το απόγευμα της ίδιας μέρας το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του Γιάννη Στέφου…

Κατ’ αρχάς, όταν κάνουν «κοινή δήλωση» για ένα θέμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καλόν είναι να βάζουν και τα ονόματά τους από κάτω, αφενός για να τους θυμόμαστε ενίοτε… και αφετέρου – και κυρίως – για να γνωρίζουμε ποιοι όντως συμφωνούν με αυτές τις ανακοινώσεις, γιατί γνωρίζω ότι η προηγούμενη «κοινή δήλωση», αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης του μεγάλου έργου της ΔΕΥΑΙ, δεν είχε την απόλυτο έγκριση του ενός εκ των τεσσάρων. Απλά εκεί που στο παρελθόν βλέπαμε τα τρία από τα τέσσερα ονόματα, κάτω από μια… «κοινή δήλωση» και λέγαμε το γνωστό… «όλοι μαζί και ο ‘ψωριάρης’ χώρια», τώρα θεωρητικά φαίνεται ότι υπάρχει ομοψυχία.

**************************

Με πολιτική εγκράτεια προπάντων… (2)

Επί της ουσίας της ανακοίνωσης τώρα, αντιγράφω κομμάτι: «Η έκτακτη επιπλέον επιδότηση με 15 εκ. ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης που παρέχεται στα νοικοκυριά της Α΄ ζώνης (δηλ. των ορεινών περιοχών) αποτελεί αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη, που στηρίζει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και στο Ν. Ιωαννίνων… Τέλος, με αφορμή τη σημερινή εξέλιξη θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι η ένταξη ολόκληρου του Ν. Ιωαννίνων στην Α΄ Ζώνη, έγινε από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος». Λαμπρά!

Αυτό που ξεχνάνε να επισημάνουν ακόμα, οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι πως οι «καταραμένοι» Σαμαροβενιζέλοι το 2014 έδωσαν για επίδομα θέρμανσης 210 εκατ. ευρώ και οι «αξιολάτρευτοι» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2018 θα δώσουν 47 εκατ. ευρώ! Το μισό του μισού και λιγότερο δηλαδή…

Βέβαια, οφείλω να αναγνωρίσω πόσο εγκρατείς είναι οι άνθρωποι και δεν επαναλαμβάνουν αυτό που έλεγαν σε αντίστοιχη ανακοίνωση του 2015, ότι επί ημερών τους έπεσαν και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου!

Πήρε υπόσχεση ο Δήμαρχος Ζαγορίου

Πήγε, έμαθα, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου με βουλευτική συνοδεία, στο Υπουργείο Υποδομών, για να διαμαρτυρηθεί για την αδικία να μη συμπεριληφθούν στην προβλεπόμενη απαλλαγή από τα διόδια του Δροσοχωρίου οι κάτοικοι του Ανατολικού Ζαγορίου - και καλώς έπραξε ο άνθρωπος, θέλοντας να ενισχύσει τη διαμαρτυρία του δημοτικού του συμβουλίου που κατέληξε σε σχετικό, ομόφωνο ψήφισμα.

Δεν είχε την τιμή να συναντήσει τον Σπίρτζη αλλά είδε τον αντ’ αυτού, Γιώργο Δέδε, γενικό γραμματέα, ο οποίος του δεσμεύτηκε ότι σύντομα και οι Ζαγορίσιοι θα έχουν το δικαίωμα να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα στοιχεία τους, προκειμένου να μπουν στο μητρώο της απαλλαγής από τα διόδια του σταθμού της Παμβώτιδας.

Το σύντομα είναι ένα επίρρημα χρονικό με μεγάλη σχετικότητα, όπως καταλαβαίνετε κι ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος ακόμα περιμένει…

Ένας φανταστικός διάλογος

Από την άλλη μου επεσήμαινε φίλος την ανησυχία του για τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα διόδια, ότι κινδυνεύουν να φάνε ξύλο από κανέναν αγριεμένο Μετσοβίτη που πιστεύει ότι ισχύει ήδη η απαλλαγή από τα διόδια! Οι εργαζόμενοι γίνονται πιο υποψιασμένοι αλλά δε μπορούν να κάνουν τίποτα, αν δε δοθεί εντολή να ισχύσει η απαλλαγή.

Και προς το παρόν, μένουμε στον εξής διάλογο ακόμα:

(σταματά ο Μετσοβίτης μπροστά στη μπάρα των διοδίων, ανοίγει το παράθυρο του αυτοκινήτου του και λέει στον υπάλληλο:)

-          Τάδε τάδε, δημότης Μετσόβου.

-          1,20 ευρώ, κύριε.

-          Μα πώς; Αφού είμαι από το Μέτσοβο;

-          Κι εγώ επίσης κύριε… (το πιάσατε το τελευταίο υπονοούμενο, φαντάζομαι… Και πληρώνει ο οδηγός και φεύγει απορημένος).

Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο ακόμα, θα υπάρχουν αυτές οι αβρότητες μεταξύ εργαζομένων στα διόδια και Μετσοβιτών…

Η Πολεοδομία στον Κατσικά

Διαμαρτύρονται οι μηχανικοί και όσοι επαγγελματίες συναλλάσσονται καθημερινά ή πολύ τακτικά με την Πολεοδομία Ιωαννίνων για την αποψίλωσή της από προσωπικό.

Πρόσφατα μετακινήθηκε ένα έμπειρο στέλεχος της υπηρεσίας για τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και τα πράγματα είναι οριακά.

Βάλτε επιπλέον, την ταλαιπωρία όσων χρειάζονται καθημερινά να περάσουν από την Πολεοδομία για δουλειές τους, και τις παλιότερες διαμαρτυρίες για την μετεγκατάσταση της υπηρεσίας στον Κατσικά που θα ήταν προσωρινή…

Το θέμα τίθεται τακτικώς στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ.

Άναψαν τα αίματα

Ο… «φερόμενος, εν δυνάμει, ενδιαφερόμενος» κτλ. για υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος έχει έστω και με μικρή καθυστέρηση, περάσει την προεκλογική του στρατηγική σε ένα άλλο επίπεδο, τις τελευταίες μέρες. Γνωρίζει ασφαλώς, πως δε μπορεί να έχει αξιώσεις καλής εκλογικής παρουσίας, αν μείνει στο fbκαι τα «πύρινα» άρθρα κατά του αντιπάλου του και αντιλαμβάνεται πια, πως είναι καιρός να έλθει σε άμεση επαφή με τους πολίτες, γι’ αυτό και βοηθούσης και της εορταστικής περιόδου, αυτές τις μέρες κάνει συναντήσεις με μικρές ομάδες πολιτών, σε διάφορες περιοχές.

Πώς το έμαθα; Από postsσε λογαριασμούς του fbυποστηρικτών της άλλης πλευράς που περιέγραφαν σχεδόν επεισόδιο με αντιπεριφερειάρχη που έπεσε μούρη με μούρη σε δημόσιο χώρο, με τον επικοινωνιολόγο και αντάλλαξαν κάτι γαλλικά…

Παιδί του λιμανιού ο ένας… από τη Βροντισμένη ο άλλος, παραλίγο να γίνει θερμό επεισόδιο. Ψυχραιμία Ηπειρώτες!

Κι εγώ που πίστευα ότι μόνο ο Αλέκος αγχώνεται…

Και το εννοώ ότι αγχώνεται… τόσο που θα αποφεύγω τις συχνές αναφορές στο όλο θέμα, γιατί ο άνθρωπος τραβάει μεγάλο ζόρι!

Ξέρετε τι είναι να ακυρώνεις ταξίδι στη Γερμανία και να αφήνεις τους άλλους σύξυλους να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο, γιατί φοβάσαι μήπως σε κράξει ο Ριζόπουλος επειδή πήγες στο εξωτερικό και δεν έμεινες πίσω για να κηρύξεις την Ήπειρο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου; Δεν είναι υποθετικό το περιγραφέν!

(Τα "Δήγματα" δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Νέοι Αγώνες" στο φύλλο του Σαββάτου, 30/12/2017)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΗΓΜΑΤΑ 28/12/2017 ΔΗΓΜΑΤΑ 4/1/2018 »