ΔΗΓΜΑΤΑ 2/12/2017

Το σκηνικό του συνεδρίου θύμιζε Χόλυγουντ – τίποτα λιγότερο άλλωστε, δε θα μπορούσε να ταιριάζει σε έναν Πατούλη…

Υπερπαραγωγή Πατούλη…

Το σκηνικό του συνεδρίου θύμιζε Χόλυγουντ – τίποτα λιγότερο άλλωστε, δε θα μπορούσε να ταιριάζει σε έναν Πατούλη…

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΕΔΕ νομίζω, ένα συνέδριο έγινε βραχίονας προσωπικής προβολής του προέδρου της, σε βαθμό που ειλικρινά, δεν υπερβάλλω, ξεπερνά κάθε λογική…

Ποτέ δε θυμάμαι να βλέπω σε συνέδριο της ΚΕΔΕ ή της πρώην ΚΕΔΚΕ – Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος – στο φόλντερ που μοιράζονταν στους συνέδρους, περιοδικό με τη φάτσα του προέδρου, του Κουκουλόπουλου, του Ασκούνη για παράδειγμα στο παρελθόν… στο πρωτοσέλιδο…

Κι αυτό πάλι… να μοιράζει πλακέτες τιμητικές σε όσους κατέβαιναν από το βήμα! «Αλληλομαχαιρώνονταν» λεκτικά με τον Αγοραστό, το ίδιο και με τον Σκουρλέτη, όσο οι δύο ήταν στο βήμα και ο Πατούλης από πίσω τους, και μόλις τελείωναν, χαιρετιόνταν, έπαιρναν την πλακέτα κι έφευγαν!

Άλλο επίπεδο λέμε η ΚΕΔΕ με Πατούλη αρχηγό, φαινόταν από την αρχή… Ανάμεσα στα άλλα ωραία, είναι ότι κάθε χρόνο, ο πρόεδρας έρχεται στα Γιάννενα με ανανεωμένο γυναικείο τιμ - για να μην πω χαρέμι και παρεξηγηθώ…

Πήγε ο Καχριμάνης… κι έφυγε

Αναμφίβολα, η είδηση της πρώτης μέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που λαμβάνει χώρα στα Γιάννενα, ήταν η προσέλευση κατά την διαδικασία των χαιρετισμών, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Καχριμάνης – Πατούλης χαιρετήθηκαν δια χειραψίας, θερμής θα έλεγα για τα δεδομένα των δύο ανδρών που ως γνωστόν, είχαν μια… θερμότερη από τη χειραψία τους, περίοδο έντασης, μετά τις εκατέρωθεν δηλώσεις για τα λεφτά του ΕΣΠΑ… Παρ’ ότι ο Πατούλης στη συνέντευξη της Τετάρτης, αρνήθηκε το δικαίωμα στους Περιφερειάρχες να μοιράζουν πορτοκάλια και αχλάδια στους άπορους Έλληνες – βλέπε πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ – και να φτιάχνουν γιοφύρια – «σπόντα για το γεφύρι της Πλάκας;», αναρωτήθηκαν καλοπροαίρετα κάποιοι.

Θυμίζω πως ο Περιφερειάρχης είχε προβοκάρει το συνέδριο των ΦΟΔΣΑ πριν από δύο χρόνια αλλά τώρα, επέλεξε να πάει και είχε παρέα τον Αγοραστό που τα ’πε με τρόπο, στον Πατούλη (παρεμπιπτόντως, στην ενδο-νεοδημοκρατική, αυτοδιοικητικών διαστάσεων αντιπαράθεση, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ Αγοραστού, όπως κατάλαβα από μια κουβέντα που είχα για το θέμα, με τον αντιπρόεδρο Χατζηδάκη…).

Θα μου πείτε τώρα για τον Καχριμάνη: «και τι έγινε που πήγε, αφού έφυγε μετά;»… Το σκηνικό της αποχώρησης, εμένα προσωπικά, μου φάνηκε τραβηγμένο από τα μαλλιά… Τι περίμενε δηλαδή ο Αλέκος; Να πει ο Σκουρλέτης: «συγγνώμη που σας αναστατώσαμε με τις φαεινές ιδέες μας αλλά το μετανιώσαμε και δεν θα ψηφίσουμε την απλή αναλογική»; Είναι έξυπνος άνθρωπος, δεν το πιστεύω… Απλά νομίζω, ότι ήθελε να δώσει μια παράσταση για να τονώσει λίγο το «δεξιό» του προφίλ. Και μπορεί να το κατάφερε.

Ο Δήμαρχος με αντιγράφει

Ως προς την ουσία του συνεδρίου, κράτησα μια αποστροφή του Δημάρχου Ιωαννιτών από την ομιλία του στην αρχή του συνεδρίου. Είπε ο κ. Μπέγκας – τον παραφράζω - πως ο εχθρός είναι η κυβέρνηση. Ακριβώς αυτό έλεγα Δήμαρχε, πριν από μερικούς μήνες, όταν κι εσύ κι ο Γκόντας ασκούσατε κριτική στον Πατούλη, επειδή έκανε περιφερειακές συνδιασκέψεις για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και τις χαρακτηρίζατε φιέστες χωρίς ουσία. Ο Πατούλης ασφαλώς και είναι φαν των πανηγυριών αλλά η ουσία είναι μία: η επικίνδυνη κυβέρνηση!

Κι όσο και αν προσπαθείς Δήμαρχε, δε μπορεί να μοιράζεις πάντα την ευθύνη στη μέση. Η κίνηση των 5, παλιά, ακολούθως η παράταξη του Ιωακειμίδη και τώρα, το… απολύτως τίποτα της δήθεν παράταξης της ΔΗΜΑΡ - Κεντροαριστεράς στην ΚΕΔΕ, δεν εκφράζει τίποτα.

Κατάλαβε πως η Αυτοδιοίκηση πρέπει να πάει ενωμένη κόντρα στην αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση που θα τολμήσει να μπαχαλοποιήσει ό,τι απέμεινε όρθιο, ακόμα, σε τούτη δω τη χώρα.

Οι παρέες του Δημάρχου

Το τραγούδι δεν το ’χει. Το χορό ίσως… Άλλες κλίσεις στην τέχνη, δεν έχω υπόψη μου να έχει ο Δήμαρχος.

Οπότε μάλλον για μοντέλο τον κόβω να πηγαίνει, με τις παρέες που βρήκε εσχάτως…

Βέβαια, με τα likeπου πήρε αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας έχει αυτούς που αξίζει – και προς Θεού, δεν αναφέρομαι στο δικό μας Δήμαρχο.

Ο Ψινάκης δεν το αποκλείω δε, να πουλάει δημόσιες σχέσεις στους Δημάρχους, στο στυλ: «έρχομαι, φωτογραφιζόμαστε και σκίζεις στα socialmedia»…

Ένα μπάχαλο χωρίς προηγούμενο στο ΠΓΝΙ

Για γέλια και για κλάματα ήταν την Παρασκευή η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα, όμως η διοίκηση του νοσοκομείου τα κατάφερε.

Πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε λογική - και πλέον μπορούμε να λέμε και κόντρα στη νομιμότητα – η διοίκηση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της ΒΔ Ελλάδας θέλησε να αποδειχτεί ο καλύτερος Ταλιμπάν του «Πολακισμού» - δικός μου όρος που εννοεί το «γράφω τους πάντες στα… παπούτσια μου».

Έχουμε μια «ό,τι να ’ναι» κυβέρνηση με τις τοπικές εκφράσεις της σε τομείς της δημόσιας διοίκησης και το μπάχαλο που έχει προκληθεί με την καθαριότητα του νοσοκομείου, μετά τον διαγωνισμό για τις 199 προσλήψεις, ο οποίος τινάχθηκε στον αέρα από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων την Πέμπτη, μόνο με παραιτήσεις θα μπορούσε να εξιλεωθεί (βλέπε το σχετικό θέμα στις μέσα σελίδες της εφημερίδας).

Αλλά στον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ η λέξη παραίτηση λόγω ανικανότητας ή για λόγους ευθιξίας, είναι εντελώς άγνωστη έννοια κι ως εκ τούτου, εκφράζω τις ευχές μου και προς εκείνους τους βουλευτές των Ιωαννίνων που έβαλαν το χεράκι τους για το διορισμό αυτής της άξιας διοίκησης…

Δεν θα μπουν τα διόδια…

Αποκλείεται να λειτουργήσουν τα διόδια του Δροσοχωρίου, μην πιστεύετε τις διαδόσεις ότι ξεκινούν από τις 14 Δεκεμβρίου…

Εγώ πιστεύω τον Σουφλιά που υπόσχονταν ότι δε θα μπουν τα διόδια.

Αποκλείεται να έλεγε ψέματα, γι’ αυτό τον πίστευαν κι όλοι οι δικοί του οι τοπικοί «γαλάζιοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΗΓΜΑΤΑ 30/11/2017 ΔΗΓΜΑΤΑ 5/12/2017 »