ΔΗΓΜΑΤΑ 30/11/2017

Προφανώς και οι εντός Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, γειτνιάζοντες Δήμοι – τρεις όλοι κι όλοι - δεν διάγουν και τις καλύτερες μέρες τους, ως προς το λεγόμενο, πνεύμα των Χριστουγέννων… Όχι μόνο τώρα, παραμονές Δεκεμβρίου αλλά γενικότερα…

Δήμοι με τεντωμένα νεύρα… (1)

Προφανώς και οι εντός Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, γειτνιάζοντες Δήμοι – τρεις όλοι κι όλοι - δεν διάγουν και τις καλύτερες μέρες τους, ως προς το λεγόμενο, πνεύμα των Χριστουγέννων… Όχι μόνο τώρα, παραμονές Δεκεμβρίου αλλά γενικότερα…

Το καλοκαίρι ας πούμε, ο Δήμος Δωδώνης αμφισβήτησε το δικαίωμα του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού, με το θέατρό του, να διοργανώσουν ένα θεατρικό φεστιβάλ στην Αρχαία Δωδώνη, με απόντα τον ίδιο και τελευταία στιγμή προσκάλεσε το Δήμο Ιωαννιτών να πλαισιώσει το δικό του πολιτιστικό φεστιβάλ, κάτι που δεν έγινε, αφού και ο ίδιος ο Δήμος Δωδώνης, είχε νωρίτερα απαξιώσει την πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ να διοργανώσουν από κοινού, οι δύο Δήμοι και το ΔΗΠΕΘΕ το μεγάλο φεστιβάλ θεάτρου.

**********

Ο καουμπόης Δήμαρχος (2)

Κι ερχόμαστε τώρα, στη σχέση των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας. Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μ. Πλιάκος διατείνεται πως με τον συνάδελφό του Θ. Μπέγκα έχει καλή χημεία – αγνοώ για να είμαι ειλικρινής, αν και ο Μπέγκας συμφωνεί με την άποψη αυτή… - το μεγάλο του πρόβλημα ωστόσο, λέγεται «Μάκης Χρυσοστόμου».

Με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ τα έχει βάλει ο Δήμαρχος Ζίτσας, θεωρώντας πως αυτός ευθύνεται για το αδιέξοδο στην υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, για τη σύνδεση των σπιτιών της Ελεούσας στο αποχετευτικό δίκτυο αλλά η ολιγωρία της δημοτικής του αρχής είναι προφανής και θα του καταλογιστεί από τους δημότες του, είμαι βέβαιος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εν προκειμένω, είναι η απουσία της ελάχιστης συνεννόησης εντός Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων για τα… «χοντρά». Έχω ξαναγράψει για την παροιμιώδη ελαφρότητα της πρότασης κατασκευής ενός νέου βιολογικού καθαρισμού στα όρια του Δήμου Ζίτσας, τη στιγμή που ο Δήμος Ιωαννιτών προωθεί την επέκταση του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού της Κρύας. Αμφότερα τα αιτήματα είναι απίθανο να εγκριθούν και να χρηματοδοτηθούν, τα επόμενα χρόνια και έχω την πληροφόρηση πως η ΔΕΥΑΙ είναι μια ανάσα από την χρηματοδότηση του μεγάλου πακέτου των έργων της, ύψους 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

Άρα, ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται στην ανάγκη της ΔΕΥΑΙ και καλό θα ήταν να συμφωνήσει στην ήδη υπάρχουσα προγραμματική και να αφήσει στην άκρη τα «καουμποηλίκια».

**********

ΣΥΔΛΙ εναντίον ΔΕΥΑΙ (3)

Μπροστά λοιπόν στο αδιέξοδο που δημιούργησε ο ίδιος ο Δήμαρχος, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μια αληθινή «τρύπα» - «πηγάδι» θα έλεγα, για να ακριβολογώ - στα οικονομικά του ΣΥΔΛΙ, με στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΔΕΥΑΙ και το πραγματικό αφεντικό της.

Πρόκειται για το χρέος της ΔΕΥΑΙ προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με τα προ εικοσαημέρου στοιχεία που ενεχείρισε στο Στέφανο Μάντζιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» η υπηρεσία του ΣΥΔΛΙ, στη λίστα των οφειλετών του Συνδέσμου φιγουράρει η ΔΕΥΑΙ με χρέος 6.132.651,52 ευρώ.

Ανεξάρτητα από τους πόθους του Πλιάκου, το θέμα ακούγεται και είναι σοβαρό, για την παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Ιωαννιτών, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ Ηλ. Αρλέτος κινείται ήδη νομικά για να διεκδικήσει την τήρηση της ρύθμισης αποπληρωμής των οφειλών που έχει απέναντι στο Σύνδεσμο η δημοτική επιχείρηση, γιατί πιέζεται από το ΔΣ του ΣΥΔΛΙ και γιατί θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του.

Τώρα, αν περάσει του Χρυσοστόμου και ενοποιηθούν κάποτε ΣΥΔΛΙ – ΔΕΥΑΙ, τα χρέη της δεύτερης προς τον πρώτο θα καλυφθούν…

 

Χαρίζουν άφθονο γέλιο… Ευχαριστούμε!

Τα όσα έγραφα στα «Δήγματα» της Τρίτης για τον «αυτοκράτορα» διοικητή που ως μη όφειλε, ακύρωσε και ανέβαλε εκλογές στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ στην Ήπειρο, για την ανάδειξη των αιρετών του κοινού υπηρεσιακού συμβουλίου, επιβεβαίωσε χθες, με μια μακροσκελή ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Υγειονομικών.

Ένα λάθος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο «Χατζηκώστα», οδήγησε το διοικητή του ΠΓΝΙ να αναβάλει τις προγραμματισμένες για χθες εκλογές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να ακυρώσει τις ως σήμερα διαδικασίες. Χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα και αφού προσπάθησε να έλθει σε συμφωνία με τις παρατάξεις, πριν οδηγηθεί στην πρωτοφανή απόφαση… (αν είχε το δικαίωμα ακύρωσης των εκλογών, δεν είχε λόγο να συνδιαλλαγεί με τις άλλες παρατάξεις, ζητώντας τους να κάνουν τα στραβά μάτια).

Το πιο κωμικό ωστόσο, καινούργιο στοιχείο που προσθέτει στη νέα ιστορία τρέλας με τον ίδιο πρωταγωνιστή, το ΠΑΜΕ Υγειονομικών, είναι πως οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ξέρουν από διοίκηση αλλά τα κάνουν μούσκεμα και στα εύκολα!

Οι κάλπες στο «Χατζηκώστα» είχαν ανοίξει από το πρωί της Τετάρτης 22/11 και χρειάστηκε να περάσουν επτά ώρες για να αντιληφθούν οι Συριζαίοι πως στο ψηφοδέλτιό τους είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν την επικεφαλής τους!!! Και κάναν ένσταση για την ακύρωση των εκλογών. Και ο διοικητής του ΠΓΝΙ τη δέχτηκε και έκανε μαγικά για να τους κάνει το χατίρι…

Δεν περιγράφω άλλο…

 

Η προσφορά του Ριζόπουλου

Τη διάθεσή του να συνεισφέρει στη συμβουλευτική υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου ο ίδιος μαζί με το δυναμικό της επιχείρησής του, δηλώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος, απευθυνόμενος με επιστολή του που κοινοποίησε την Τετάρτη, σε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Ο κατά δήλωσή του εν δυνάμει υποψήφιος Περιφερειάρχης θέτει εαυτόν στη διάθεση της Περιφέρειας για την παρακολούθηση της πορείας του έργου της τουριστικής προβολής που πρόσφατα προκήρυξε η Περιφερειακή Αρχή - «Δικτύωση και Προβολή του τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι ο ακριβής τίτλος του έργου που ανέρχεται σε προϋπολογισμό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Στους στόχους της προσφερόμενης βοήθειάς του περιλαμβάνει και το εξής: «Τα παραδοτέα της υλοποίησης του έργου να ανταποκρίνονται σε ορθολογικά τεκμηριωμένους στόχους, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και να οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα για τον τουρισμό της Ηπείρου».

Αγαθή η προαίρεση του ανδρός θα έλεγα… αλλά δύσκολα γίνονται αποδεκτές τέτοιες προσφορές που θα νομιμοποιήσουν την εκ των έσω αντιπολίτευση για ένα θέμα που δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις στην υλοποίηση του αντίστοιχου έργου, ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η Περιφέρεια Ηπείρου ανέθεσε το έργο σε μια άγνωστη εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, για την οποία οι γνωρίζοντες δεν έχουν να πουν και τα καλύτερα λόγια, ως προς την αποτελεσματικότητά της.

 

Δύο υπουργοί

Όλγα και Σκουρλέτη αλλά όχι Παππά περιλαμβάνει το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκινά σήμερα στα Γιάννενα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΗΓΜΑΤΑ 28/11/2017 ΔΗΓΜΑΤΑ 2/12/2017 »