ΔΗΓΜΑΤΑ 21/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Παρεξήγηση είπαν από το Δημαρχείο την Παρασκευή, πως δημιουργήθηκε με το θέμα 6 της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων που έγινε το μεσημέρι. Το θέμα αναγράφονταν στην ημερήσια διάταξη ως εξής: «Αποδοχή χρηματοδότησης της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου για την εκτέλεση του έργου «Προώθηση τουριστικής προβολής του προορισμού Ιωάννινα από Τελ –Αβίβ».

Υποθέσεις…

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Τη δέσμευσή του ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απλή αναλογική και ότι θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ το πρωί της Πέμπτης.

ΔΗΓΜΑΤΑ 19/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στην Κόνιτσα ψάχνουν θησαυρό!

Στους Χιονιάδες συγκεκριμένα, έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα μια ομάδα πολιτών από τα Γρεβενά, η οποία κίνησε τις διαδικασίες για να πάρει τη σχετική άδεια ώστε να προχωρήσει σε εκσκαφές.

ΔΗΓΜΑΤΑ 17/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στο παρασκήνιο πάντως, οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής είναι τόσο γρήγορες και πυκνές που δίνουν την εντύπωση ότι μιλάμε για το κυβερνών κόμμα ή την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι βεντετισμοί του Σταύρου, οι «βολές» του Βενιζέλου και του Λοβέρδου που άλλα λέει για τη Συρία από την επίσημη κομματική γραμμή, τα ατέλειωτα «κόψε - ράψε» της Εκτελεστικής Επιτροπής… θα το ξαναπώ, δεν κάνουν κανένα αισιόδοξο ότι το εγχείρημα έχει μέλλον. Ή το σημαντικότερο, ότι θα έχει απήχηση.

 

ΔΗΓΜΑΤΑ 14/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Δεν θυμάμαι ακριβώς, από πότε είχαν να εκδώσουν δελτίο τύπου, από τα ερεθιστικά εκείνα και ωραία που τους κατέστησαν αγαπημένους «πελάτες» της στήλης, οι ΑΝΕΛ των Ιωαννίνων – αν δεν κάνω λάθος, τελευταία είχαν αναφερθεί στις επισκέψεις του αντιπροέδρου Σγουρίδη και του Υφυπουργού τους Κόκκαλη.

ΔΗΓΜΑΤΑ 12/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Τα ύστερα του κόσμου έφερε η είδηση πως δεν θα πετάξει η TUS από το Τελ Αβίβ…

Τι κακό μας βρήκε, δε φαντάζεστε… Χιλιάδες επισκεπτών είναι η απώλεια που θα μείνουν με το όνειρο να έλθουν και να ανέβουν στο γεφύρι του Κόκκορη ή να βγάλουν selfie με φόντο την Παμβώτιδα. Γιατί, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές προσέγγισης στα Γιάννενα, παρά μόνο η απευθείας πτήση από το Τελ Αβίβ. Χωρίς αυτή, δεν ήλθαν στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες Ισραηλινοί – επισημαίνω για πολλοστή φορά, τιμώντας τον και εκπαιδευτικό ρόλο της στήλης, τη διακριτή διαφορά των λέξεων: Ισραηλινός = κάτοικος Ισραήλ, Ισραηλίτης = Εβραίος το θρήσκευμα…

ΔΗΓΜΑΤΑ 7/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Χαίρομαι που διαφημίζουν οι Δήμοι των Ιωαννίνων τις ανθρωπιστικές δράσεις της παροχής τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που φέρνουν σε πέρας, μέσα από το πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», του γνωστότερου και ως ΤΕΒΑ.

ΔΗΓΜΑΤΑ 5/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Από τους πιο τυχερούς θα είναι αναμφίβολα οι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών στη νέα σελίδα που θα ανοίξει για την τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου, η λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων, στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης.

ΔΗΓΜΑΤΑ 3/4/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Γίνεται να είσαι τομεάρχης υγείας στο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ως εκπρόσωπος των γιατρών εκεί;

Πανεύκολο και διόλου μεμπτό.

ΔΗΓΜΑΤΑ 31/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στο αρχείο μπήκε προχθές, ο ογκώδης φάκελος μιας υπόθεσης που ανέδειξε η πρώην και η παρούσα δημοτική αρχή, αναφορικά με στοιχεία κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στην «αμαρτωλή» ΑΔΕΙ.

ΔΗΓΜΑΤΑ 29/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Μια τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ που μπορεί να ταράξει λίγο τα λιμνάζοντα νερά… σιγοψιθυρίζεται τις τελευταίες μέρες.

Αν όντως προχωρήσει, θα έχουμε δύο Θεόδωρους υποψήφιους προέδρους… Μετά τον Θεόδωρο Τζαρούχη που πρώτος κατέθεσε υποψηφιότητα, υπάρχει ενδιαφέρον σχετικό και από τον Θεόδωρο Παπακώστα – θυμίζω πως από μέρα σε μέρα πρόκειται να κατατεθεί επίσημα και υποψηφιότητα από τον Κωνσταντίνο Ζιάβρα.

Το όνομα Θεόδωρος Παπακώστας δεν είναι γνωστό σε έναν ευρύ κύκλο Νεοδημοκρατών, στον οποίο απευθύνθηκα για να αντλήσω πληροφορίες αλλά ο άνθρωπος όπως κατέληξα, μόνο τυχαίος δεν είναι…

ΔΗΓΜΑΤΑ 27/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ανήμερα της επετείου της διπλής γιορτής για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό, της ημέρας της 25ης Μαρτίου, από την Ισραηλιτική κοινότητα των Ιωαννίνων τιμάται κάθε χρόνο ακόμα, ίσως και η πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία αυτής της κοινότητας, η ανάμνηση της συμπλήρωσης 74 χρόνων από τον εκτοπισμό των Γιαννιωτοεβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπίρκεναου, γεγονός που σήμανε την καταστροφή της Εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων.

ΔΗΓΜΑΤΑ 24/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας είναι ο δεύτερος, σίγουρος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ και πιθανότατα, θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αν δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό, σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του.

ΔΗΓΜΑΤΑ 22/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στο follow-up – μιλώντας με όρους τεχνοκρατικούς για το αγγλομαθές αναγνωστικό κοινό μου ή ελληνιστί, στην περαιτέρω «ακολούθηση» - παρακολούθηση του θέματος μέχρι την ολοκλήρωσή του – της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη Pyattστα Γιάννενα επί τριήμερο, τα στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, επικοινώνησαν στη διάρκεια της εβδομάδας με τα Γιάννενα, για να εκφράσουν για μία ακόμα φορά, τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία.

ΔΗΓΜΑΤΑ 20/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έφυγε έπειτα από ένα τετραήμερο ταξίδι στα Γιάννενα, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Geoffrey R. Pyatt.

Απλός και δεκτικός ο άνθρωπος δέχτηκε να βγάλει selfieμε όποιον τον πλησίασε ή βρέθηκε στον κύκλο που συναναστράφηκε αυτές τις τέσσερις ημέρες, αν κρίνω από τις φωτογραφίες που είδα αυτό το Σαββατοκύριακο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΓΜΑΤΑ 17/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στην περίπτωσή μου, τις τελευταίες ώρες, είδα «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ να μου τείνουν κλαδί ελαίας, γιατί αντελήφθησαν οι αγαθοί, όψιμα, πως δεν τόλμησε να βουτήξει τα χέρια του στα πετρέλαια… όλος ο τοπικός τύπος. Το έκανε ωστόσο, ένας… «εμπαθής» με την εξουσία τους που άκουσε τις καταγγελίες τους και τις πήγε ένα βήμα παραπέρα, αναζητώντας την αλήθεια στο θέμα με τα καύσιμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΔΗΓΜΑΤΑ 15/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Υψηλές παρουσίες αναμένει η Ήπειρος αυτές τις μέρες.

Για λόγους ασφαλείας του υψηλού επισκέπτη, Αμερικανού πρέσβη κ. Geoffrey R. Pyatt, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα και από κανέναν, παρ' ότι πρόγραμμα επισκέψεων του διπλωμάτη στις τοπικές αρχές έχει ήδη ανακοινωθεί. Το νέο πρόφτασε προχθές, στην εκδήλωση για το προσφυγικό, ο Παντελής ο Κολόκας, αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών. Για τη διοργάνωση τραπεζιού γνωριμίας του Πρέσβη με την επιχειρηματική ελίτ της Ηπείρου, γνωρίζω πως δεν ζητήθηκε καν η βοήθεια των δύο πόλων της τοπικής εξουσίας, αλλά στοχευμένα κλήθηκε να φέρει σε πέρας την αποστολή, τρίτο πρόσωπο.

Λεπτομέρειες για όλα, θα σας έχω όταν με το καλό ολοκληρωθεί η επίσκεψη.

ΔΗΓΜΑΤΑ 13/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Μαζεύουν τα πράγματά τους αυτές τις μέρες, οι έξι εν ενεργεία, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου που αντικαθίστανται, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον ορισμό τους – ούτε μέρα παραπάνω!

Οι Αναστασία Τύρου- Ούζα, Παναγιώτα Μητροκώστα, Βασίλειος Παπαχρήστου, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Βασίλειος Γιολδάση του Βησ. και Δημήτριος Δημάκο, αποτέλεσαν τη δεύτερη φουρνιά αντιπεριφερειαρχών, «ριγμένοι» ως προς το χρόνο που υπηρέτησαν το θεσμό, όπως «ριγμένοι» θα είναι και οι επόμενοι δώδεκα, αν όντως ο αρχηγός κάνει δύο ακόμα σειρές αντιπεριφερειαρχών, όπως έχει πει, για να μην αφήσει κανέναν παραπονούμενο.

ΔΗΓΜΑΤΑ 10/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Γράφω εδώ και καιρό πως το… κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής έχει στραβώσει… Τώρα, το ’φαγε κι ο γάιδαρος… και το αποτελείωσε!

Πριν από δέκα μέρες, ανέβαλαν τις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του συνεδρίου που πραγματοποιείται σε πέντε μέρες και τις μετέθεσαν για την Κυριακή 11 Μαρτίου, γιατί λέει, πολλές οργανώσεις ζήτησαν περισσότερο χρόνο για την εγγραφή νέων μελών. Την Πέμπτη το απόγευμα όμως, κι ενώ η παραφιλολογία έδινε κι έπαιρνε από το πρωί της ιδίας, η Φώφη ανακοίνωσε πως οι εκλογές δεν θα γίνουν τελικά καθόλου και πως όσοι είχαν κάνει τη σχετική αίτηση, 2.500 περίπου μέλη για 2.000 θέσεις, θα πάνε όλοι στο συνέδριο… Διαδικασίες συλλόγου γειτονιάς δηλαδή… ούτε καν δεκαπενταμελούς γυμνασίου…

ΔΗΓΜΑΤΑ 8/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Φαντάζομαι πως τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του για τα καύσιμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και για την προμήθεια των δημοσίων υπηρεσιών της Ηπείρου, με διαδικασίες που επόπτευε η Περιφέρεια Ηπείρου, θα τις επαναλάβει και στο περιφερειακό συμβούλιο ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης…

ΔΗΓΜΑΤΑ 6/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Έχω συνέχεια στο ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στα πέριξ της Περιφέρειας Ηπείρου, πολιτικά τραπέζια…

Προανήγγειλα στα «Δήγματα» του Σαββάτου, τη συνάντηση των προερχόμενων από τα Γιάννενα, στελεχών της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» και είμαι στην ευχάριστη θέση να ομολογήσω πως το αποτέλεσμα αυτής της μάζωξης διαψεύδει ευχάριστα τις απαισιόδοξες προβλέψεις μου.

ΔΗΓΜΑΤΑ 3/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, έχει προκληθεί ένα έντονο πολιτικό – προεκλογικό ενδιαφέρον που αντιλαμβάνομαι, πως διαπερνά το σύνολο του πολιτικού φάσματος.

Ακόμα και στην… ατάραχη πλευρά της Συριζαίικης Αριστεράς, έμαθα πως έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συναντήσεων ανά την Ήπειρο, μεταξύ των μελών της παράταξης, με αντικείμενο τη συζήτηση για τα τεκταινόμενα και την πιθανή διεύρυνση της παράταξης…

ΔΗΓΜΑΤΑ 1/3/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Αφού λοιπόν, δεν ήταν… φιάσκο η εκδήλωση του Ριζόπουλου, αντίθετα προς ό,τι προσδοκούσαν κάποιοι, οι ίδιοι ξεκίνησαν την προσπάθεια να απαξιώσουν τον κόσμο που πήγε. «Όχλο» έλεγε τις προάλλες ο Τσίπρας τον κόσμο που βγήκε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει για το ονοματολογικό των Σκοπίων και παρομοίως, έφτασε στα αυτιά μου ο ισχυρισμός «κύκλων» πως οι μισοί τουλάχιστον που πήγαν στην εκδήλωση, ήταν ρουφιάνοι του τάδε…

ΔΗΓΜΑΤΑ 27/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους επικοινωνιακούς «εγκεφάλους» της ΝΔ για τον χειρισμό της «καυτής πατάτας» που λέγεται «Ριζόπουλος».

Πήραμε όλοι μαθήματα αριστοτεχνικών χειρισμών της Πειραιώς, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν με έκπληξη είδαμε στο inboxτων ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των τοπικών ΜΜΕ, την τριών γραμμών δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτού ταυτόχρονα (μην ξεχνιόμαστε) Μαρίας Σπυράκη.

ΔΗΓΜΑΤΑ 24/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Έπειτα από απουσία μιας ολόκληρης εβδομάδος, λόγω των αργιών Καθαράς Δευτέρας και επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, η στήλη οφείλει να καλύψει αυτό το… κενό που είμαι βέβαιος πως δημιουργήθηκε στους τακτικούς αναγνώστες, με ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο σήμερα…

ΔΗΓΜΑΤΑ 17/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Χωρίς πολύ ταρατατζούμ ήταν το χθεσινό χάπενινγκ, με την άφιξη της εταιρείας TUSστο αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» για την πρώτη πτήση Λάρνακα – Γιάννενα, παρουσία του Ισραηλινού προέδρου της αεροπορικής εταιρείας. Ήταν η μπάντα στο αεροδρόμιο, μπουφέ δεν είχε όπως το καλοκαίρι με την Apollo και έβαλαν και μια κόκκινη κορδέλα να κόψει ο Δήμαρχος με Περιφερειάρχη και Ισραηλινό, προτού περάσει ο κόσμος στην αίθουσα αφίξεων.

ΔΗΓΜΑΤΑ 15/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Μεγάλες στιγμές ετοιμάζεται να ζήσει ο Δήμαρχος της πόλης μας Θωμάς Μπέγκας, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο της TUSτο πρωί της Παρασκευής που θα έρχεται από τη Λάρνακα.

Ο Δήμαρχος μαζί με τον συνεργάτη του Στέφανο Ζέρβα τουλάχιστον, θα επιβαίνουν στην πρώτη και ιστορική, τακτική και απευθείας, πτήση από την Κύπρο στα Γιάννενα, η οποία λογικά θα είναι γεμάτη από τους ανθρώπους της αεροπορικής εταιρείας και λίγους Κύπριους.

ΔΗΓΜΑΤΑ 13/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Η φωτογραφία μπορεί να θεωρηθεί και προφητική ή «καρφωτική» για την ευθύνη της κατάρρευσης του Θεογέφυρου.

Κι όμως, η επίσημη εκδοχή ως τώρα, λέει το αντίθετο από τη ρήση της πινακίδας.

ΔΗΓΜΑΤΑ 10/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Μισογεμάτος ή αλλιώς μισοάδειος… ήταν ο «Καρβούνης» την Πέμπτη το βράδυ, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνδυάστηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και το αποκριάτικο γλέντι.

ΔΗΓΜΑΤΑ 8/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Οι ζημιές και τα σπασμένα καθίσματα που άφησαν πίσω τους την Κυριακή, τα Παόκια, στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, ήταν για πολλούς, ίσως το λιγότερο από τη συνολικά οδυνηρή εμπειρία αυτού του αγώνα με τον ΠΑΣ. Αφού δεν είχαμε θύματα στην απρόσμενη… συνύπαρξη Παοκτσήδων και Γιαννιωτών στη μεγάλη σκεπαστή, αφού μας κέρδισαν και δεν θέλησαν να εκτονώσουν την οργή τους για μια κακή εμφάνιση στην πόλη, αφού… αφού… αφού… έμειναν οι ανακοινώσεις και όπως είπα, τα σπασμένα καθίσματα.

ΔΗΓΜΑΤΑ 6/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας
"Έφοδο" με την... καλή έννοια, στην κοινωνία, σήμανε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας προς τα μέλη της παράταξης "Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα", λίγο πριν κόψει την βασιλόπιττα, το πρωί της Κυριακής, κατά το ετήσιο meeting... to know us better... της πλειοψηφίας του Δήμου Ιωαννιτών.

 

ΔΗΓΜΑΤΑ 3/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Δεν είναι όλα μαύρα, πάντως, όσο κι αν υπερβάλλω καμιά φορά, με τα «κατορθώματα» της εθνοσωτηρίου…

Προφανώς, η Ήπειρος εξακολουθεί να είναι πίσω, εξαιτίας της διαχρονικά ελλιποβαρούς, για να το θέσω κομψά, πολιτικής της εκπροσώπησης, αλλά όταν ένα θέμα το παλεύει κάποιος που βάζει στόχο, το πετυχαίνει.

ΔΗΓΜΑΤΑ 1/2/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ανυπομονώ για το σποτάκι της «Ελληνικής Κυβέρνησης» που θα διαφημίσει τα επιτεύγματα της εθνοσωτηρίου στην Ήπειρο, γιατί δεν το κρύβω, ζήλεψα, βλέποντας τα μεγαλεία στη Δυτική Μακεδονία, με τη μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια - σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

ΔΗΓΜΑΤΑ 30/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Η στάση όλων στο θέμα των ερευνών και αύριο, της πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων, πρέπει να είναι σαφής και κρυστάλλινη. Είτε είσαι με τα πετρέλαια, είτε είσαι απέναντι, αν είσαι πολιτικός, αυτοδιοικητικός, βουλευτής ή οργάνωση κόμματος στα Γιάννενα, οφείλεις να διατυπώσεις θέση για ένα θέμα που είναι βέβαιο πως θα μας διχάσει αρκετά, τα επόμενα χρόνια.

ΔΗΓΜΑΤΑ 27/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Είναι βέβαιο πως αν ψάξει κανείς προσεκτικά, όλο και κάποια εξαγγελία από το πρόγραμμα της παράταξης με το… μακρύ τίτλο, «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» θα βρει που δεν υλοποιήθηκε ακόμα…

 

ΔΗΓΜΑΤΑ 25/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, θαρρώ πως ενημερωθήκαμε αρκούντως ικανοποιητικώς επί ένα διήμερο, παρά την υπερβολή της όλης φιλοσοφίας της διοργάνωσης, από πλευράς Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δήμων. Εννοώ πως η δουλειά γίνονταν και με τους μισούς επιστήμονες από όσους τελικώς κλήθηκαν και μίλησαν, αλλά έστω κι έτσι, για όσους ήθελαν ειλικρινά να διαφωτιστούν πάνω σε κάποια καίρια ερωτήματα, ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα και διαλύθηκαν παρερμηνείες.

ΔΗΓΜΑΤΑ 23/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Θα έρθω τώρα, στο… «κοπή τη πίτα» της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, το περασμένο Σάββατο.

ΔΗΓΜΑΤΑ 20/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Να την χαιρόμαστε τη σχεδόν πρωτιά μας στη φτώχεια. Αργυρό είναι το μετάλλιο, δεν έχει σημασία σε τι. Δεν έχουμε άλλωστε και πολλές διακρίσεις σαν Ήπειρος… Επιτυχία το λες και το ότι δεν είμαστε τελευταίοι, όπως άλλες χρονιές!

ΔΗΓΜΑΤΑ 18/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Τιμή και δόξα στους ηρωικώς «θυσιασθέντες» υπέρ του δημοσίου…

Αν παραβλέψουμε την επικεφαλίδα της μαρμάρινης πλακέτας της φωτογραφίας, θα μπορούσε το μυαλό του καθενός να πάει σε ανθρώπους που θυσιάστηκαν σε μια μάχη για την πατρίδα, που σφαγιάστηκαν από απάνθρωπους κατακτητές κτλ. Τι έπαθα με τις πλακέτες, θα αναρωτηθείτε πρωινιάτικα…

ΔΗΓΜΑΤΑ 16/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Νίκος Γκόλας, αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής του Δήμου Ιωαννιτών, Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο άνθρωπος του Νίκου Ανδρουλάκη στα Γιάννενα και Μάριος Βαβάτσικος στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι οι τρεις που αργά την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι μετέχουν στην πολυπληθή Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

ΔΗΓΜΑΤΑ 13/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στα «Δήγματα» της Πέμπτης, μιλούσα για τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη. Την ίδια μέρα, ο Νεφελούδης προκάλεσε την κοινή λογική και την κοινή γνώμη, και έριξε νερό στο μύλο της βεντέτας που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με το ΠΑΜΕ - γιατί ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τους, απλά είναι η μόνη δύναμη, κοινωνική και πολιτική που αντιδρά στη λαίλαπα του ακραία νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ - καλύτερου πελάτη των δανειστών, πρώην τοκογλύφων για τους «συντρόφους» και τους συνεταίρους τους...

ΔΗΓΜΑΤΑ 11/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Bullyingαπό τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο κοριτσάκι που έκανε ο Τσίπρας Υπουργό Εργασίας, bullyingκαι από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά που είπε ο άνθρωπος να κάνει μια προσπάθεια, υπέρ των πρώην εργαζομένων του «Καρυπίδη», τους οποίους εξαπάτησε ο νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, νυν MarketIn.

ΔΗΓΜΑΤΑ 9/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Έγινε λοιπόν, την περασμένη Κυριακή, το τραπέζι για το οποίο είχα γράψει στα σχόλια του Σαββάτου… Οικοδεσπότης ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κώστας Τασούλας και προσκεκλημένοι, οκτώ δημοσιογράφοι – συμπεριλαμβανομένου και εμού – από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο τραπέζια των οκτώ, με όλους τους συναδέλφους, ώστε να μη μείνει κανείς παραπονούμενος, απλά επελέγη το συγκεκριμένο σχήμα ως λειτουργικότερο.

ΔΗΓΜΑΤΑ 6/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο, κι έχει σαν πρωταγωνιστή τον Μπάμπη τον Μπρέχα, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Ιωαννίνων, με αρμοδιότητα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τη λειτουργία του Καταφυγίου…

ΔΗΓΜΑΤΑ 4/1/2018

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Καλή χρονιά… καλύτερη από τις προηγούμενες, εύχεται η στήλη σε όλους, φίλους και μη…

Θα επιχειρήσω να ευχηθώ σα να ήμουν πολλά πράγματα, σήμερα, στην αρχή του νέου χρόνου και στην πρώτη μέρα της στήλης για το 2018, γιατί για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, μόνο για παραπολιτικά σχόλια δεν ενδείκνυνται αυτές οι μέρες, όσο και να θέλω να βρω, για να γεμίσω τη σελίδα μου…

ΔΗΓΜΑΤΑ 30/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Σκεφτόμουν το απόγευμα της Πέμπτης: «μα πως δεν έστειλαν «κοινή δήλωση» οι Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να πανηγυρίσουν για την χορήγηση του πρωτοχρονιάτικου έξτρα επιδόματος θέρμανσης στους έξι Νομούς της Β. Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων»; Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις… είδα, με καθυστέρηση, το απόγευμα της ίδιας μέρας το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του Γιάννη Στέφου…

ΔΗΓΜΑΤΑ 28/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ρεκόρ… αιώνα σημείωσαν τα Γιάννενα, σε πληρότητες καταλυμάτων από την τουριστική κίνηση των Χριστουγέννων. Με υψηλές πληρότητες θα συνεχίσουν τα Γιάννενα και κατά τις υπόλοιπες εορταστικές ημέρες, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, όπως λεν οι γνώστες του αντικειμένου.

ΔΗΓΜΑΤΑ 23/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Η πληροφορία πως μεγάλη ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, απασχολώντας πολύ κόσμο, προτίθεται να προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις εντός του 2018, ακούστηκε για πρώτη φορά προχθές, στο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων…

ΔΗΓΜΑΤΑ 21/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Είμαι χαρούμενος για κάτι φίλους Μετσοβίτες που παίζει και να απαλλαγούν από τα διόδια του Δροσοχωρίου, όπως προέβλεψε ο μέγας «Σπρίτζης» – κατά Άδωνι… Εγώ ούτως ή άλλως δεν πάω συχνά στο Μέτσοβο, οπότε χαίρομαι μόνο γιατί μειώθηκαν τα διόδια της Τύριας που περνάμε το καλοκαίρι, πηγαίνοντας στην παραλία…

ΔΗΓΜΑΤΑ 19/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Από… συνέδριο ΝΔ πλημμύρισαν το περασμένο διήμερο ΣΚ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού όσοι συμμετείχαν έβγαλαν μερικές δεκάδες selfiesμε γνωστά στελέχη του κόμματος και τις πόσταραν για να πουν το δικό τους «ήμουν κι εγώ στο συνέδριο»…

ΔΗΓΜΑΤΑ 16/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ο πρώην Πρωθυπουργός μόνος του είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να μιλήσει λίγο, περίπου μισή ώρα και να απαντήσει ακολούθως, στις ερωτήσεις που θα του έθετε το κοινό.

Ο Σημίτης εν τω μεταξύ, θυμίζω, μιλάει τα τελευταία χρόνια μόνο στα συνέδρια του κόμματός του και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την επιτυχία του Ομίλου που κατάφερε να τον ανεβάσει στο βήμα μιας πολιτικής εκδήλωσης, καθιστώντας την σημείο αναφοράς για τον πρώην Πρωθυπουργό, πανελλαδικά.

ΔΗΓΜΑΤΑ 14/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Η είδηση που έγραψα προχθές, για την ευτυχή κατάληξη του μεγάλου έργου της ΔΕΥΑΙ – επέκταση δικτύων, εκσυγχρονισμός βιολογικού κλπ. – επισημοποιήθηκε την Τετάρτη με πανηγυρικό τρόπο (βλέπε άλλη σελίδα).

ΔΗΓΜΑΤΑ 12/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Το σκέφτηκα αλλά δεν το έγραψα προχθές, πως πολύ φοβάμαι μη δούμε στα Γιάννενα στιγμές αντίστοιχες αυτών που έζησε η Αθήνα πριν από λίγα χρόνια, όταν αναρχικοί έκαψαν το ψηλότερο τότε, στην Ευρώπη, Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Καμίνη. Και δεν το έγραψα για να μη θεωρηθεί προτροπή σε βία… γιατί γενικώς, είμαι άνθρωπος της μη βίας…

ΔΗΓΜΑΤΑ 9/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν δύο εκδηλώσεις κατά της εξόρυξης πετρελαίων στην Ήπειρο, σε Πεδινά και Βουτσαρά.

Στο κίνημα πρωτοστατούν ομάδες πολιτών χωρίς συγκεκριμένες πολιτικές καταβολές που με τη διοργάνωση των δύο εκδηλώσεων, δίνουν τον τόνο του πως θα κινηθούν στο εξής. Το θέμα εκτιμώ, είναι δεόντως σοβαρό για να μην το αντιμετωπίσουμε με την ελαφρότητα του παρελθόντος, όταν λέγαμε πολύ εύκολα «όχι σε όλα», προκειμένου να σώσουμε τον κορμοράνο, το σπάνιο φυτό κτλ.

ΔΗΓΜΑΤΑ 7/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Από ταξίδι σε ταξίδι, βρίσκεται η δημοτική αρχή της πόλης, σε σημείο υπερβολής, τολμώ να πω.

Μία, δύο, τρεις… αν πέραν των αποκλειστικά αρμοδίων για την προώθηση του τουρισμού, εξακολουθήσουμε να βλέπουμε για πολύ, αυτό το… «Δήμος tours», το πράγμα γίνεται παρεξηγήσιμο, ας το ’χουν κατά νου.

ΔΗΓΜΑΤΑ 5/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Πάρτε το χαμπάρι, καρεκλοκένταυροι όλων των κομμάτων: ο λαός δεν είναι πρόβατα και στις εκλογές, κάθε είδους, μετράει και τον άνθρωπο που έχει απέναντί του, ό,τι και να τον προστάζει το κόμμα να πράξει…

ΔΗΓΜΑΤΑ 2/12/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Το σκηνικό του συνεδρίου θύμιζε Χόλυγουντ – τίποτα λιγότερο άλλωστε, δε θα μπορούσε να ταιριάζει σε έναν Πατούλη…

ΔΗΓΜΑΤΑ 30/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Προφανώς και οι εντός Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, γειτνιάζοντες Δήμοι – τρεις όλοι κι όλοι - δεν διάγουν και τις καλύτερες μέρες τους, ως προς το λεγόμενο, πνεύμα των Χριστουγέννων… Όχι μόνο τώρα, παραμονές Δεκεμβρίου αλλά γενικότερα…

ΔΗΓΜΑΤΑ 28/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Η τράπουλα των εκλογών του ερχόμενου Σαββατοκύριακου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, είναι πολύ ανακατεμένη…

ΔΗΓΜΑΤΑ 25/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Είναι πραγματικά αστεία η εικόνα των κυβερνητικών βουλευτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακολουθώντας κάποιους από τους Συριζαίους βουλευτές της Ηπείρου που είναι φανατικοί των socialmedia...

ΔΗΓΜΑΤΑ 23/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Τις τελευταίες μέρες, βλέπω πως φουντώνει ξανά μια συζήτηση σχετικά με «τα πετρέλαια στην Ήπειρο» - υιοθετώ για συντομία, τον ηχηρό τίτλο που βάζουν στο θέμα όσοι το ανακινούν, χωρίς να μπω εξ αρχής στην ουσία.

ΔΗΓΜΑΤΑ 21/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Οι εσωκομματικές εκλογές στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ολοκληρώθηκαν, αισίως, με την Φώφη, αναπάντεχα εύκολα νικήτρια, θα έλεγα – ενδόμυχα, ήλπιζα για να ’μαι ειλικρινής, πως θα μπορούσε να γίνει καμιά ανατροπή «αλά Μητσοτάκης»…

ΔΗΓΜΑΤΑ 16/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Δραστηριότητα έπειτα από καιρό, έδειξαν οι κυβερνητικοί βουλευτές Μαντάς και Στέφος, την περασμένη Τρίτη.

Είμαι από αυτούς που εξετάζουν με διαολεμένη επιμονή, τα όσα λένε και κάνουν οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι για να σας βοηθήσω να διαπιστώσετε αν αξίζουν τα λεφτά τους ή όχι…

Αντί «Δηγμάτων»… Περί Κεντροαριστεράς

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του υπό διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς, είναι βέβαιο πως γέμισε με ικανοποίηση και ανακούφιση τον κόσμο που από το 1981 και εντεύθεν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ο οποίος με τίποτε, δεν θέλει να δύσει ο ήλιος… Εύχομαι ωστόσο, να μη σήμαναν αυτές οι εκλογές το τέλος της «Κεντροαριστεράς», όπως ο όρος φορτίστηκε θετικά, μετά την εκδήλωση συμμετοχής στις εκλογές της 12ης Νοέμβρη, προσώπων εκτός κομματικών τειχών, όπως ο Γιώργος Καμίνης και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΓΜΑΤΑ 9/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ο Κώστας Σημίτης είναι το μεγάλο όνομα που φέρνει στα Γιάννενα στις 13 Δεκεμβρίου, ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είναι γεγονός πως ταλαιπώρησε λίγο, τους ανθρώπους του ΟΠΚΠΙ, καθώς ο ερχομός του είχε προαναγγελθεί για την άνοιξη του 2017 αλλά κάποιες υποχρεώσεις του στη Γερμανία τον κράτησαν μακριά από τα Γιάννενα.

ΔΗΓΜΑΤΑ 7/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Θα τα λέμε τακτικότερα, από σήμερα και μετά…

Το ραντεβού της στήλης αλλάζει και η παρουσία μας θα είναι – πάντα μέσα από τη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας – κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

ΔΗΓΜΑΤΑ 4/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Τελικά, όλα όσα λέγονται για τον πραγματικό πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι βλακίες και καλύτερη απόδειξη από αυτό που συνέβη την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δεν χρειάζεται να ψάξουμε…

ΔΗΓΜΑΤΑ 1/11/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Με την διαχειριστική λογική διοίκησης με την οποία πορεύεται ως τώρα η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα, κάνω την πρόβλεψη πως αν αποφύγει το μεγάλο λάθος, θα φτάσει ως τις επόμενες εκλογές, αποτελώντας το φαβορί για την επικράτηση και μια δεύτερη θητεία.

ΔΗΓΜΑΤΑ 28/10/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Μια ένταση στις σχέσεις του Χρήστου Τσιρογιάννη με τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Καχριμάνη, αναδεικνύει μια επιστολή του δεύτερου προς τον πρώτον, αναφορικά με ένα θέμα που δεν κατάφερα να διακριβώσω.

ΔΗΓΜΑΤΑ 25/10/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Προφανώς και η απήχηση του διήμερου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα, δεν κατάφερε να συνεγείρει τα πλήθη και να κινητοποιήσει τους ενθουσιασμένους από τις επιδόσεις της κυβέρνησης Ηπειρώτες ώστε να πάνε να ακούσουν τα στελέχη να απαριθμούν τα επιτεύγματα της - σχεδόν – τριετίας, δια ζώσης.

ΔΗΓΜΑΤΑ 21/10/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

«Μη μου ζητήσετε να διαγράψω τον Μήτση». Το μήνυμα αυτό έστειλε με σαφή τρόπο στην ηγεσία της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρος Βασιλείου για να πάρει εγκαίρως τις αποστάσεις του από το ενδεχόμενο φιάσκο των εκλογών για την παράταξη της Κεντροδεξιάς, στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, επειδή κατέρχεται διασπασμένη, για μια ακόμα φορά.

ΔΗΓΜΑΤΑ 18/10/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Εκεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, μόνο… συμπαραταγμένοι δεν πάνε ως τώρα, να φτιάξουν το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς…

ΔΗΓΜΑΤΑ 14/10/2017

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Παρακολούθησα με τι θέρμη υποστήριξαν μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου των Ιωαννίνων, την ομάδα που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει την στήριξη του σώματος, στο δικαιότατο αίτημά της και έμεινα ομολογώ, έκπληκτος από την ευαισθησία που διακρίνει ορισμένα μέλη του ανώτατου συλλογικού οργάνου της μικρής μας πόλης…

Δήγματα (11/10/2017)

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Την τελευταία εβδομάδα, η τοπική επικαιρότητα θα έλεγα ότι κυριαρχείται από τις εσωκομματικές εκλογές της ΔΗΣΥ.

…και η επιστολή του στο Επιμελητήριο

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Η επιστολή ξεκινά με μια προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου («μετά από τρία χρόνια που υπηρετείτε ως Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων») και η σκληρή γλώσσα διαπερνά όλο το δισέλιδο κείμενο της επιστολής Καχριμάνη 

Τα νεύρα Καχριμάνη για Νιάρχου…

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ήταν στραβό το κλίμα, τώρα απόγινε… Το ρήμαξε ο γάιδαρος…

Δεν ξέρω πόσος κόσμος γνωρίζει τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας…

Απειλείται σύρραξη ανάμεσα στους όμορους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης, στο όνομα του πολιτισμού – στο όνομα της θρησκείας άραγε, δεν έγιναν πόλεμοι; Η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού είναι θαρρώ, η αιτία… Και εξηγώ τι συμβαίνει, χωρίς δικές μου αξιολογικές κρίσεις. Αφήνω σε εσάς τα συμπεράσματα.

Οδικά έργα 12 εγκαίνια μέσα σε 14 μήνες!

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Κάτι παλιό αλλά ενδιαφέρον, σχετικά με τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού…

Τα του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, ομολογώ δεν τα κατέχω και το ενδιαφέρον μου για τις… σχέσεις των ιεραρχών μας, μαθαίνω όπως όλοι, από διάφορα site του χώρου, όπως είναι τoorthodoxia.info.

Πόλεμος για τα αδρανή υλικά στην Ηγουμενίτσα

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ο πόλεμος των αδρανών εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Ηγουμενίτσα, μετά την έκδοση από την Περιφέρεια Ηπείρου της περιβαλλοντικής άδειας για την κατασκευή προβλήτας φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών υλικών στη θέση Όρμο Τσιμέντα Λαδοχωρίου.

…κι ένας κακός λόγος για τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ (2)

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Θα γίνω όμως, δυσάρεστος με τα μέλη της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ που την περασμένη εβδομάδα, έκαναν φιλότιμη προσπάθεια να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, αναφορικά με το κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας.

Ένας καλός λόγος για την κυβέρνηση (1)…

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Δε θα πω για την υπερβολή του πράγματος στα εγκαίνια ενός… χλοοτάπητα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αφού αυτή η κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε φιέστες και τελετές εγκαινίων που πάει να συναγωνιστεί τη Χούντα…

Ουαί υμίν, αριστεροί και πατριώτες δεξιοί...

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Θαύμασα υπευθυνότητα και ήθος με τους «συντρόφους» και τους εταίρους και εταίρες αυτών - με την συντροφική έννοια η λέξη... - που έστησαν πάρτι στα social media, όταν το left.gr έκανε γνωστό πως ο ένας από τους δύο γιατρούς του «Χατζηκώστα» που τέθηκαν σε αργία ενός μήνα για παράνομη συνταγογράφηση, ήταν ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Σιάκας.

Ζητούνται μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικοί! SOS!

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι υπερευαίσθητοι αριστερούληδες που μας κυβερνάνε, είτε ξέχασαν είτε δεν πρόκαμαν να φροντίσουν για να πάνε σχολείο τα προσφυγόπουλα που μένουν στους διάσπαρτους καταυλισμούς ανά την επικράτεια ή σε ενοικιασμένα διαμερίσματα.

Έβγαλε είδηση η Άννα – Μισέλ

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, η οποία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εμφανίζει το κύριο ενδιαφέρον των επόμενων αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων στους Δήμους και την Περιφέρεια της Ηπείρου, ο άνθρωπος που έχει ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα, ο κατά δήλωσή του ενδιαφερόμενος για υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος 

Δόθηκε λύση τελικά, στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κτηνιάτρου στο λεγόμενο ΚΑΖΙ – Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων – ή αλλιώς καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Ιωαννιτών.

Το μπέρδεμα των «συντρόφων» του ΚΚΕ

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Ένα πανό ναααα… μετά συγχωρήσεως κρέμασαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων στο παλιό κτίριο της ΔΕΥΑΙ, καλώντας τους εργαζόμενους στους Δήμους να ψηφίσουν ΔΑΣ – είναι η παράταξη του ΠΑΜΕ στον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ.

Προσέχουν που τη βάζουν…

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Να κηρυχθεί νόμιμο το ελεύθερο κάμπινγκ ζητούν με ερώτησή τους, κάμποσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από τους ίδιους, εθνοπατέρες και εθνομάνες… αναμένεται σε επόμενη ερώτηση, να ζητήσουν και την κήρυξη ως παράνομου του μαζέματος σαλιγκαριών, στα χωριά το χειμώνα, μετά από βροχή…

Διάλογος με έναν μνημονιακό Υπουργό

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Μεγάλη η χάρη τους που είδαν ολόκληρο Υπουργό Παιδείας...

Η πολιτική παρακαταθήκη του Γάτσιου

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Μεταξύ των δέκα υποψηφίων για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ίσως λίγοι γνωρίζουν πως βρίσκεται και ένας Γιαννιώτης.

Ποιος παρεξηγήθηκε με τη δήλωση του Δημάρχου;

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Όσο και να κάνουν πως εκπλήσσονται κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα στις μεταξύ τους σχέσεις, υπαρκτό ή από τεχνητό θόρυβο, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος, των επιτελείων τους ασφαλώς συμπεριλαμβανομένων, οφείλουν να είναι σούπερ προσεκτικοί στην κάθε κίνηση και διατύπωση, ώστε να μην παρερμηνεύεται. Τα ερεθίσματα έχουν πια δοθεί και εύκολα κανείς, και χωρίς πρόθεση, μπορεί να οδηγηθεί στο βεβιασμένο συμπέρασμα πως «πάλι πλακώνονται Δήμος και Περιφέρεια»…

Μια άγνωστη ιστορία...

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Είπε, λοιπόν, έστω και με μικρή καθυστέρηση, ο δραστήριος βουλευτής να ακολουθήσει την τελευταία κυβερνητική μόδα... εξύμνησης της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και κατά το δρόμο που έδειξε ο ηγέτης μας και Πρωθυπουργός του, είπε να επισκεφθεί κι αυτός μια ιδιωτική επένδυση στα Γιάννενα, ξένη κατά προτίμηση, ώστε να τονίσει και την επιτυχία της κυβέρνησης στην προσέλκυση αλλοδαπών κεφαλαίων...

Η ανάπτυξη έρχεται…

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Χωρίς πολλά σχόλια παραθέτω δίπλα, εκκαθαριστικό παραγωγού – πτηνοτρόφου. Ως γνωστόν οι μονάδες αυτές, τζιράρουν μεγάλα ποσά αλλά τα έσοδά τους, είναι απείρως μικρότερα.

Το Προεδρικό Διάταγμα της κοροϊδίας

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Τι πάνε και ρωτάνε οι συνάδελφοι (μου) τους Υπουργούς, κάτι φορές, ρε παιδάκι μου!

Δείχνουν πολιτικές τάσεις οι δάσκαλοι

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στις κάλπες προσήλθαν την Πέμπτη, οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών και νηπιαγωγείων του Νομού Ιωαννίνων.

Δεν είμαι ηλίθιος τελικά

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Επειδή άφησα την εκκρεμότητα κατά πόσο και κυρίως αν, είμαι ηλίθιος… στο σχετικό με το αεροδρόμιο και την περιπέτεια με τα καύσιμα, σχόλιο της στήλης στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, μετά τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, οφείλω να επανέλθω.

Ραντεβού στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Με τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και το Χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου θα υποδεχτεί η πόλη μας την πτήση τσάρτερ της Apolloτην ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν πληρώνει τη «Σχεδία»

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρο Παργανά αλλά και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έχει ήδη θέσει ο Στέφανος Τζιμογιάννης το αίτημα συζήτησης για την οφειλή πέντε και πλέον χρόνων της Περιφέρειας Ηπείρου – από το 2011 – προς το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία».

Υπουργική απόβαση στην Κόνιτσα

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Σύναξη υπουργών αναμένεται να γίνει στην Κόνιτσα, την ερχόμενη Παρασκευή, 8 του Σεπτέμβρη, αν όπως ανακοινώθηκε στο σχετικό πρόγραμμα, Σκουρλέτης, Τσιρώνης και Κόλλια - Τσαρουχά, έλθουν όντως, στο θεματικό Συνέδριο με θέμα «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας» που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στις 8 και 9 του μήνα.

Η παραίτηση Κυριαζή από το δημοτικό συμβούλιο

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Έγραφα προχθές, για την παραίτηση του Κώστα του Κυριαζή, της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», από το δημοτικό συμβούλιο των Ιωαννίνων και την περιέγραψα ως μια προσυμφωνημένη κίνηση με τον Δημήτρη τον Πάνου, ώστε και ο γιατρός να δοκιμαστεί στο συλλογικό όργανο της πόλης.

Περιφέρεια: Νάτος ο κ. Ριζόπουλος...

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Σας ενημέρωσα πρώτος, εδώ και καιρό, για τον ενδιαφερόμενο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Σπύρο Ριζόπουλο και έκτοτε, το όνομα αυτό συζητιέται αρκετά, διαβάζω σχόλια, καλά και κακά για τον εν λόγω κύριο... Θα ρισκάρω την πρόβλεψη ότι μπορεί να είναι μια περίπτωση που θα καεί στο «ζέσταμα» της υποψηφιότητας, για πολλούς και διάφορους λόγους που ο ίδιος οφείλει να ξέρει καλύτερα από εμένα, μιας και είναι επικοινωνιολόγος, αλλά αυτή μου η πεποίθηση δεν έχει καμία σημασία...

Δικαίως ή αδίκως, η περίπτωση αυτή έχει αγχώσει τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη - ενδεχομένως ο Αλέκος γνωρίζει περισσότερα από μένα για την απήχηση του ενδιαφέροντος Ριζόπουλου είτε στους πολίτες της Ηπείρου είτε στην Πειραιώς...

Παρατήρησα λοιπόν, πως προχθές, για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου αντέδρασε στο τελευταίο άρθρο του κ. Ριζόπουλου - ο οποίος μέσα από το σάιτ του ασχολείται τους τελευταίους μήνες, κάθε Τετάρτη με την Ήπειρο και συχνότερα με τον κ. Καχριμάνη - σχετικά με τα διόδια του Δροσοχωρίου. Κατηγορούσε τον Περιφερειάρχη ο κ. Ριζόπουλος για την ολιγωρία του στο θέμα των νέων διοδίων.

Εξέδωσε λοιπόν, το γραφείο τύπου μια ανακοίνωση τη μέρα αυτή που γιόρταζε ο Περιφερειάρχης, για να μας ξαναενημερώσει ότι θα κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ και ασφαλιστικά μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης για τα διόδια στο Δροσοχώρι. Δεν έγιναν τη μέρα εκείνη οι νομικές ενέργειες, διευκρινίζω, απλά η Περιφέρεια απάντησε προφανώς, στον κ. Ριζόπουλο, ότι... θα γίνουν.

Αυτό με κάνει να πιστέψω πως ο Καχριμάνης εκτιμά ως σοβαρό αντίπαλο τον Ριζόπουλο. Αυτό...

Περιφέρεια: Αναγνωριστικές ματιές 

Αν τον Αλέκο τώρα, τον ενδιαφέρει μόνο η Περιφέρεια Ηπείρου, στις επόμενες εκλογές, οφείλει να γνωρίζει πως όταν άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του, δεξιά του χέρια να το πω αλλιώς, ρωτάνε δεξιά κι αριστερά, «τι θα κάνει ο Γκόντας στο Δήμο Ιωαννιτών;», «καρφώνονται» και εκθέτουν τον Καχριμάνη.

Θέλω να πω δηλαδή, πως ακόμα και αν ρωτάνε με ενδιαφέρον μόνο κουτσομπολίστικο και δεν βρίσκονται σε... μυστική αποστολή, με εντολή Καχριμάνη, δίνουν τροφή στο σενάριο πως τον Αλέκο τον ενδιαφέρει ο Δήμος Ιωαννιτών, ως «πισινή» στην περίπτωση που είτε δεν έχει χρίσμα από τη ΝΔ για την Περιφέρεια, είτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι νομοθετήσουν πλαφόν στις αυτοδιοικητικές θητείες.

Σε κάθε περίπτωση, λίγη υπομονή θέλει ακόμα, γιατί εντός του Σεπτέμβρη, ο Νίκος ο Γκόντας προτίθεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το πολιτικό του μέλλον και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καταλήγω στο ότι μάλλον θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος.

Διαγωνισμός υπερβολών...

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Υποδεχόμενος, προκαταβολικά, τον λαοπρόβλητο ηγέτη και Πρωθυπουργό μας, για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού την ερχόμενη Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ Σπύρος Βασιλείου, με δηλώσεις του υπενθύμισε στους Γιαννιώτες την ιστορία του έργου, λεγόμενου και δρόμου ανάπτυξης, μαζί με άλλους τέσσερις οδικούς άξονες που σχεδίασε και ξεκίνησε ο Σουφλιάς πριν από μιάμιση σχεδόν δεκαετία.

Είπε λοιπόν ο Σπύρος πως ο Πρωθυπουργός θα όφειλε μια συγγνώμη, γιατί η Ιόνια Οδός άργησε να ολοκληρωθεί κοντά δύο χρόνια. Προφανώς ο φίλος Σπύρος θυμήθηκε το χρονοδιαγραμματικό στόχο της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού που έθετε όσο ήταν Υπουργός του Σαμαρά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στόχο που κανείς εχέφρων δεν πίστευε τότε ως υλοποιήσιμο - αμφέβαλαν τότε με δηλώσεις τους Καλογιάννης και Καχριμάνης.

Όπως λοιπόν, ο Τσίπρας και οι τοπικοί βουλευτές διατείνονται σήμερα πως «αν δεν ήταν ο Σπίρτζης ο δρόμος δεν θα τελείωνε»... (!!!), έτσι κι ο Σπύρος είπε να πει μια υπερβολή που εντάσσω, μαζί με τον ισχυρισμό των κυβερνητικών για τον Σπίρτζη, στο «λέμε καμιά μ@κ@κία για να περνά η ώρα»...

Το κακό είναι πως οι κυβερνητικοί λένε μόνο τέτοιες και ευτυχώς γι’ αυτούς ο καιρός περνά...

Στα σαράντα του βιολογικού...

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Στις 29-8-2017, μας ενημερώνει με το σχετικό δελτίο τύπου, ο βουλευτής Γιάννης Στέφος είχε συνάντηση με τον Ευ. Καρβούνη, διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Κατά τη συνάντηση ο κ. Στέφος ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το νοσοκομείο.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού του νοσοκομείου που ενοχλεί τους περιοίκους, με το θόρυβο που προκαλεί όταν δουλεύει. Ομολογώ απολογούμενος, πως πρώτη φορά γίνομαι κοινωνός του σοβαρού αυτού προβλήματος για τους περιοίκους του νοσοκομείου που λειτουργεί κάτι δεκαετίες τώρα... και ελπίζω πως συνεργαζόμενοι, διοίκηση και βουλευτής, θα βάλουν κατά προτεραιότητα ως στόχο την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ποια είναι η λύση; Ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ, «προκειμένου να γίνει ενταφιασμός των εγκαταστάσεων», έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της γύρω περιοχής - αντιγράφω από την ανακοίνωση, του εκπαιδευτικού, βουλευτή μας.

Μετά τον... ενταφιασμό της ελληνικής γλώσσας, δεν έχω παρά να ευχηθώ να κάνουμε σύντομα και τα σαράντα του βιολογικού, αν είναι για την ψυχική υγεία των κατοίκων των Καρδαμιτσίων και της πέριξ του «Χατζηκώστα» περιοχής... Θεός ‘σχωρέσ’ τον!

Ποιος Γκέμπελς!!! (2)

Επί της ουσίας, πέρα από την πλάκα τώρα, μου έκανε εντύπωση στην εν λόγω ανακοίνωση, και η άγνοια ή παραπληροφόρηση που γίνεται δελτίο τύπου.

Μιλώντας για το πολύπαθο Πολυδύναμο του «Χατζηκώστα», ο βουλευτής κάνει δύο επισημάνσεις που θέλω να σχολιάσω:

Επισήμανση πρώτη: «η πορεία υλοποίησης του Πολυδύναμου το οποίο επί σειρά ετών βρισκόταν σε πλήρη αδράνεια». Η διοικητική παραλαβή του έργου του ΕΣΠΑ έγινε επί ημερών Γεωργόπουλου (2015) και υποχρέωση της πολιτείας είναι να ανακοινώσει το αν και το πως, θα λειτουργήσει το κέντρο. Περί τούτου, ουδέν νεώτερο ακούσαμε από Ξανθό-Πολλάκη, εδώ και δύο χρόνια. Η «πλήρης αδράνεια» αφορά τις κυβερνήσεις από το 2015 ως σήμερα, κ. Βουλευτά;

Επισήμανση δεύτερη: «Με την παρούσα διοίκηση έχει προχωρήσει η υλοποίηση των δύο υποέργων που απαιτούνται για την οριστική παραλαβή του έργου». Τα δύο υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ περίπου, είχαν άγονους διαγωνισμούς όταν προκηρύχθηκαν για πρώτη φορά, στη διάρκεια του 2015, επί ημερών Γεωργόπουλου. Δύο χρόνια μετά, δεν έχουν ολοκληρωθεί και είναι στον αέρα η οριστική παραλαβή, με κίνδυνο ακόμα και απένταξης του έργου, αν αγριέψουν οι Ευρωπαίοι και πράξουν τα δέοντα. Τι ακριβώς λέει ο Βουλευτής;

Συμπέρασμα: να βγάζουμε δελτία τύπου, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε, γιατί πιθανά να τα διαβάζει κόσμος…

Σχολείο χωρίς κανονικούς εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Δεν ξέρω πόσος κόσμος γνωρίζει τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας… Είναι μια δομή που απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι σε προχωρημένη ηλικία και για διάφορους λόγους, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στα Γιάννενα, εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργεί το Σχολείο, πάντα είναι η αλήθεια, με προβλήματα στη στελέχωση. Σε προχωρημένο για την εκπαιδευτική χρονιά στάδιο, έρχονταν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και πολλές φορές τις ανάγκες κάλυπταν εθελοντές, σύμφωνα με καταστατική πρόβλεψη. Φέτος, οι ωρομίσθιοι ήλθαν τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου και πραγματικά δεν ξέρω πόσες φορές μπήκαν στην τάξη! Τη φετινή χρονιά συνεπώς, κάλυψαν μόνο οι εθελοντές εκπαιδευτικοί.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν το ήξερε αυτό αποδεχόμενος την πρόσκληση και πηγαίνοντας στην προχθεσινή τελετή λήξης της χρονιάς, ο κυβερνητικός βουλευτής που προέρχεται μάλιστα και από το χώρο της εκπαίδευσης ή έμεινε… παγωτό, ακούγοντας την διευθύντρια του σχολείου Καίτη Σεντελέ, να καταγγέλλει με τον τρόπο της, την κυβερνητική αδιαφορία.

Εγώ πάντως, αν ήμουν βουλευτής, θα ντρεπόμουν να ξαναπεράσω από την οδό Κωνσταντινουπόλεως, όχι και να χαιρετίσω στην εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. 

Δύο Ηπειρώτες στην ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Αφήνει την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων παρ’ ότι εξελέγη πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος, ο Χρήστος Γιώτης γιατί όπως δήλωσε δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με αυτό που όλοι οι τοπικοί παράγοντες αγνοούν, την… οριοθετημένη επιχειρηματικότητα εντός ΒΙΠΕ.

Στην εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙΠΕ) προχώρησαν τα μέλη του, την Κυριακή 30 Απριλίου στην έδρα του Συνδέσμου, στο Συνεδριακό Κέντρο του τ. Δημαρχείου Λουσικών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και εκεί, ο Χρήστος Γιώτης εξελέγη ταμίας. Έφορος εξελέγη ο Θωμάς Μποντίνας, πρώην πρόεδρος της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας.

Τι γίνεται στον Καλαμά;

Γράφτηκε από Παναγιώτης Μπούρχας

Το τελευταίο περιστατικό με τη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ εντός ΒΙΠΕ, έδωσε την αφορμή στον βουλευτή του «Ποταμιού» Γιώργο Αμυρά, που κατάγεται από τον Δήμο Ζίτσας να υποβάλλει ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος για την κατάσταση του ποταμού Καλαμά.

Το «Ποτάμι» ενδιαφέρεται για το ποτάμι, ίσως σκεφτεί κάποιος, με διάθεση περιπαικτική αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου για γέλια, αλλά μάλλον για κλάματα. Ο Καλαμάς έχει καταντήσει η χαβούζα του λεκανοπεδίου και ο πρώτος που θα έπρεπε να ενδιαφερθεί γι’ αυτό, είναι ασφαλώς ο Δήμος Ζίτσας. Δεν ξέρω αν ήδη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου η δημοτική αρχή για το περιστατικό που κατέγραψε και η Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, όταν λύματα της ΒΙΠΕ πλημμύρισαν μια ολόκληρη περιοχή, λόγω βλάβης του αντλιοστασίου της ΒΙΠΕ, του οποίου την ευθύνη έχει η ΔΕΥΑΙ…

Αλλά όταν κάποιος χαρακτηρίζει «σημειακό» το πρόβλημα, προφανώς έχει άγνοια του τι σημαίνει Καλαμάς και ρύπανση, και των αγώνων που έδωσαν άνθρωποι εδώ και χρόνια, για την προστασία του πολύπαθου ποταμού. Όπως επίσης, έχει επικίνδυνη άγνοια η ΔΕΥΑΙ αν δε γνωρίζει ότι η βλάβη στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο υπάρχει εδώ και μήνες, επομένως, λειτουργεί εδώ και καιρό με πρόβλημα, η δημοτική επιχείρηση στη συγκεκριμένη περιοχή. Για όλα αυτά, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του Εισαγγελέα, αν δεήσει να ενδιαφερθεί για αυτό που ο Χρήστος ο Γιώτης, απερχόμενος πρόεδρος των εγκατεστημένων της ΒΙΠΕ, έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια».

Κι αν κάποιοι, λέει, ενοχλήθηκαν από την ερώτηση του Ποταμίσιου, Ζιτσαίου βουλευτή Αμυρά, γιατί και καλά… ο Καλαμάς δεν έχει ρύπανση, δε ζούμε μάλλον στον ίδιο κόσμο. Γιατί εγώ τουλάχιστον, δεν ξεχνώ την κοροϊδία που υπέστη η εν λόγω περιοχή και το νομαρχιακό συμβούλιο Ιωαννίνων, πριν από μερικά χρόνια, όταν κάποιοι ορκίζονταν πως η σύνδεση ΒΙΠΕ – ΔΕΥΑΙ είχε ολοκληρωθεί…

Αν επαναλαμβάνω, δεν προτίθεται να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου η δημοτική αρχή Ζίτσας, οφείλει να πάρει θέση για το θέμα, γιατί ως σήμερα, δεν είδα ούτε μία γραμμή ανακοίνωσης για το περιστατικό.